Közélet

Orbán Viktor utolsó Kossuth interjúja a választás előtt: “ilyen csalást 30 éve nem láttam” (frissítve)

“Ilyet harminc éves pályám alatt még nem láttam” – nyilatkozta Orbán Viktor a Kossuth Rádió péntek reggeli “Jó reggelt, Magyarország!” című műsorában, reflektálva az emberek százezreinek kiküldött kampányüzenetekre. Természetesen téma volt az orosz-ukrán háború is, a kormányfő szerint mély európai válság jön heteken belül, mint mondta, nem tudunk úgy segíteni az ukránoknak, ha szétlövetjük magunkat, tönkre tesszük magunkat és a gazdaságunkat. Következnek az utolsó, választások előtti Orbán Viktor Kossuth-beszélgetés legfontosabb tételei, szegedieknek.

Az interjút videós formában IDE kattintva éred el.

EZ NEM A MI HÁBORÚNK

Nem tudunk úgy segíteni az ukránoknak, ha szétlövetjük magunkat, tönkre tesszük magunkat és a gazdaságunkat. Elítéljük az orosz támadást, de nem tehetjük tönkre magunkat – magyarázta a miniszterelnök.

FELVESSZÜK A PULÓVERT, LEJJEBB CSAVARJUK A FŰTÉST?

Németországnak, Ausztriának, Bulgáriának is nagy nehézséget okozna az orosz energiahordozókról való leválás. Nem arról van szó, hogy felvesszük a pulóvert és lejjebb csavarjuk a fűtést, ha nem jön Oroszországból energiaforrás, akkor nem működik a magyar gazdaság sem – nyilatkozta.

HÁTTÉRMEGÁLLAPODÁST KÖTÖTT A BALOLDAL UKRAJNÁVAL

Az utolsó uniósc súcson a német-osztrák-magyar hármas egyértelműen fogalmazott – mondta Orbán Viktor. Egyelőre senki nem tudja, hogyan jutna el Magyarországra az amerikai cseppfolyós gáz.

A miniszterelnök szerint a probléma a baloldallal van, mivel megállapodást kötött a háttérben az ukránokkal: elindulna a fegyverszállítás, és elzárnák az energiaforrásokat. A baloldala tűzzel játszik – mondta a kormányfő. 

MÉLY GAZDASÁGI VÁLSÁG JÖN

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy egy jelentős, és mély európai gazdasági válság előtt állunk. “A baj gyökerei mélyebbek, mint a háború oka, egyik része a versenyképtelenség és az energetikai átállás, amire rájött a szankció, amit mi sohasem támogattunk, de az egység érdekében megszavaztuk” – fejtette ki.

Az energiaválság egy gazdasági válsághoz vezet majd.  

– magyarázta, majd hozzátette: a következő kománynak ezt valahogyan ki kell cseleznie.

GABONA ÉS BALOLDAL

“Kérdéses a világ gabonaellátása is. Mindez pedig élelmiszerválságot okozhat, olyasmi is megtörténhet, hogy alapvető élelmiszerekből hiány is lehet” – tette hozzá. Magyarország látott az elmúlt 30 évben gazdasági válságokat, mint mondta, a baloldal mindig megszorításokat alkalmaz, a nemzeti oldal a gzadasági növekedést és adócsökkentést.

Orbán Viktor szerint munkából lehet válságot kezelni. Az elmúlt időszakban 1 millió új munkahely jött létre, ezért pénz is van.

“EGY HADSEREG VAN ITT, ENNYI KATONÁVAL MEG LEHET NYERNI EGY HÁBORÚT”

“Az emberek érzik, hogy vasárnap lesz 13 óránk, hogy eldöntsük Magyarország sorsát. Ha jól döntünk, megmentjük a következő 4 évet, ha nem, akkor bajba sodorjuk a következő 4 évet” – mondta a választások kapcsán.

Az interjú végén szóba került az, hogy többszázezer ember kaphatott névre szóló választási üzeneteket az ellenzéktől úgy, hogy semmiféle hozzájárulásukat nem adták hozzá. A miniszterelnök szerint stiklik elő szoktak fordulni egy választáson, de amikor emberek 100 ezreinek törvénytelenül szerzi meg az adatait, az nemcsak választási csalás, hanem súlyos jogsértés. Az egész folyamatot ki kell vizsgálni – tette hozzá. Orbán Viktor szerint már annyi EBESZ munkatárs érkezett Magyarországra, hogy egy valóságos hadsereg van itt, ennyi katonával meg lehet nyerni egy háborút.  

Orbán megérti, hogy a baloldal külföldről remél segítséget, most pedig nagy a tét, de egy teljesen szokatlan jelenség, amit a baloldal kormányfőjelöltje mondott, miszerint ők a “fasisztákat és a kommunistákat” együtt képviselik. Ha most nem nyernek, akkor az a baloldal jövője szempontjából izgalmas kérdések lesznek. Mindent a sutba dobtak a hatalom érdekében. 

   

 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb