Közélet

Jobb, ha erre figyelsz, pecsét nélküli szavazólapot kapott Olvasónk Szegeden, az azonban nem érvényes

Tamás nevű Olvasónk hívta fel rá a figyelmünket, hogy aki részt vesz a vasárnapi országgyűlési választáson nézze meg alaposan a kapott szavazólapokat, azok ugyanis csak lepecsételve érvényesek.

Az alábbi fotókat Tamástól kaptuk, aki a mai szavazás alkalmával vette észre, hogy a kapott szavazólapok egyike nincs lepecsételve, így azonban a behúzott X sem lesz érvényes. Ha ilyet láttok, mindenképpen szóljatok a szavazatszámláló bizottság tagjainak, hogy pótolják a pecsétet.

Az MTI tájékoztatása szerint nem érvényes az a szavazólap, amelyet a szavazatszámláló bizottság nem pecsétel le a választópolgár jelenlétében. A szavazólapot tilos előre lebélyegezni, azt csak a választópolgár jelenlétében pecsételheti le, azaz “érvényesítheti” a bizottság egyik tagja.

A választó a névjegyzéken aláírásával igazolja, hogy átvette a szavazólapot, de külön kell aláírnia a népszavazás szavazólapjának az átvételét és az országgyűlési választásét. A választópolgár dönthet úgy, hogy valamelyik szavazólapot – akár az országgyűlési választásét, akár a népszavazásét – nem veszi át, ekkor csak a megfelelő rovatban írja alá a névjegyzéket. Ha a választópolgár csak egyik helyen írja alá a névjegyzéket, és később visszatér szavazni, a másik rovat aláírása után megkapja a másik szavazólapot is – írta az MTI.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb