Szegedi ArcokVideo365

Szegedi Pletykák: dömping volt a Tömörkénynél, Szeged egy emberként indult el szavazni! Így látjátok Ti a mai nap tétjét

Vasárnap reggel hatkor elstartolt a 2022-es Országgyűlési Választás. A havas, esős idő ellenére, ha kevesebben is mint négy évvel ezelőtt nagyon sokan éltek szavazati jogukkal és álltak sorba az urnákhoz már a délelőtti órákban. Szegedi Pletykák rovatunk választási különkiadásában arról faggattunk titeket, miért tartottátok fontosnak, hogy elmenjetek szavazni.

Interjúink készítésekor a Nemzeti Választási Iroda 9 órás adatai voltak a legfrissebbek, amely szerint a vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson a szavazásra jogosultak 10,31 százaléka adta le szavazatát. Csongrád-Csanád megyében a negyedik legmagasabb volt akkor a részvétel, reggel 9-ig a választásra jogosultak 11,13 százaléka voksolt, számszerűsítve 35.694 szavazó.

Azóta megérkeztek már a 13 órás adatok is, mely szerint látványosan meglódult a szavazó kedve a szegedieknek, a szavazásra jogosultak 38,71%-a járult az urnákhoz, ami pontosan 48 966 szavazót jelent városunkban. 

Nézd meg videónkban, mit gondolnak a szegediek a választás és a szavazás fontosságáról.

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb