Közélet

Orbán Viktor havat söpört, majd hóesésben szavazott (frissítve, nyilatkozattal)

Orbán Viktor miniszterelnök feleségével, Lévai Anikóval együtt szavazott a budapesti 18. választókerület 53. szavazókörében, a Zugligeti úti iskolában – írja az Origo. Az általuk közölt egyik fotón az is látszik, hogy arrafelé már sűrű pelyhekben hull a hó, mifelénk, Szegeden – olvasói tudósítások alapján – csak a havas eső esik a város több pontján.

Nem sokkal a tudósítás előtt egy havat seprős fotót posztolt ki a miniszterelnök, melyben a következőt írta: “söpörjük le őket.”

FRISSÍTVE: MINISZTERELNÖKI VILLÁMINTERJÚ, HÓBAN, VOKSOLÁS UTÁN

A háború és a béke a választás tétje – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az MTI-nek vasárnap reggel, miután leadta szavazatát Budapest XII. kerületében, a Zugligeti Általános Iskolában. A kormányfő, a Fidesz elnöke – aki feleségével, Lévai Anikóval érkezett a szavazókörbe reggel 8 óra után – kérdésre válaszolva az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban úgy fogalmazott: attól tart, hogy ez egy elhúzódó háború lesz, amibe könnyű belesodródni. Hozzátette: a háború itt van a szomszédunkban, két nagy ország háborúja, amiből ki kell maradni.

Hangsúlyozta: meggyőződése, hogy ellenfeleik ennek súlyosságát és komolyságát nem érzik át és olyan lépéseket akarnak tenni, amelyek belevonnák Magyarországot ebbe a konfliktusba. Ez tragikus lenne Magyarország számára – jelentette ki, hozzátéve, azért indultak a választáson, hogy ezt megakadályozzák.

Folyamatosan frissülő tudósításunk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb