Blog

“Orbán népének nincs iskolája, foga kevés, elhízott és tönkrement” – írta Csáki Judit, Schiffer András helyre tette

“Orbán népének nincs perspektívája, nincs iskolája, foga kevés, szemüvege eltörött vagy nincsen, rosszul lát, elhízott és tönkrement” – írta ki közösségi média oldalára Csáki Judit színházkritikus, újságíró, műfordító, aki szerint a Fidesz-KDNP voksolók között sok a cigány és a világból nem értenek semmit. A szavazatszámlálásban besegítő baloldali kritikus így folytatta sorait: “ma láttam Orbán Magyarországát. Nyomorult, semmit sem értő, a nevüket leírni alig-alig tudó embereket, akik megkérdezték, hogy a három lap közül melyikre kell húzni a négy nemet.” Az idő közben törölt “esszére” az LMP egykori alapítója, Schiffer András reagált egy ízeset, annyira, hogy a cikk folytatásában szó szerint fogjuk idézni:

“Orbán népének nincs perspektívája, nincs iskolája, foga kevés, szemüvege eltörött vagy nincsen, rosszul lát, elhízott és tönkrement – elképedtem, amikor a névjegyzékben láttam, hogy mennyi idősek, és mennyivel néznek ki többnek annál. Sok a cigány, sok köztük kevésért megvehető, meg is veszik őket, a szavazatukat is. Az országból, a világból nem értenek semmit, nem is akarják. Ez a többség, mint látjuk” – írja Csáki Judit a Fidesz 2026-os négyötödös győzelmét megalapozó munkájában, miután ráébredt arra, hogy a hatalom a népé. Tudja kedves Csáki Judit, egy drámaíró egyszer azt mondta, hogy maguk nem választást akarnak nyerni, csak be akarnak ülni a zsűribe. Hát most a nép megmondta, hogy nem kér a zsűriből. Ideje volt.

A Momentumhoz köthető újságíró-kritikusnő írását idő közben már törölték (na jó, azért van, ahol még szó szerint fent van, az internet népe és pár szemfüles újságíró nem felejt), a rá reagáló Schiffer-poszt azonban még megvan, sőt, gondoljuk, meg is lesz. IDE kattintva találod, ha már átugrasz hozzá, érdemes elolvasnod a kommenteket is, némelyik zseniális. Idézzük a kedvencünket: “Schiffer Úr! Jobboldaliként kérem, építsen fel egy új ellenzéket. A nép hálás lesz” – írta egy Zoltán nevű felhasználó.

Megjegyzés: Schiffer András tűpontos, mint mindig.

Még egy megjegyzés: az eredeti posztot szerző Csáki Judit írása – annak dacára, hogy nagy múltú írónőről van szó – annyi stilisztikai és helyesírási hibával volt megáldva, hogy nem bírtuk ki, bele kellett javítanunk 10-12 helyen. Elnézést érte, ezt leszámítva tényleg szó szerint idéztük.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb