Blog

“Nem lehet a másodperc törtrésze alatt megállni” – a Szeged365 Társalgóban kérte egyik olvasónk a busz – és trolisofőröket, hogy vezessenek körültekintőbben

Nagyon sok kedves történet fűződik a szegedi busz – és trolivezetőkhöz, amikor segítőkészségükről és az utasok iránti empátiájukról tettek tanúbizonyságot. Most azonban egy balesetveszélyes helyzetre szeretné felhívni a figyelmüket a Szeged365 Car Life nevű Facebook csoportunkban Farkas Árpád, a Szegedi Emlékkereső és a Szeged Régi Fotói nevű Facebook csoportok alapítója. Mint fogalmazott, “ezt a levelet nem dühömben írom, (bár tehetném, hisz jó párszor megszívattatok már engem, és más autós társamat is…), azért írom hogy felfogjátok, veszélyes amit csináltok” – kezdte sorait a posztoló városunk troli és buszvezetőihez címezve.

“NEM LEHET A MÁSODPERC TÖRTRÉSZE ALATT MEGÁLLNI”

Farkas Árpád a posztban kifejtette, azért ragadott tollat, mert már nem első alkalommal futott bele abba a szituációba, hogy a szegedi tömegközlekedési eszközök sofőrjei amikor kigördülnek egy-egy megállóból, kiteszik az indexet, de már azonnal, abban a pillanatban kanyarodnak is kifelé, nem adnak elegendő reakcióidőt a kisebb járművekkel közlekedők számára, hogy megálljanak, vagy lassítsanak. Ez pedig könnyen balesethez vezethez, fogalmazott a poszt írója. “A fizika törvényei a mi kisebb járműveinkre is vonatkoznak. Nem lehet a másodperc törtrésze alatt megállni” – írta Farkas Árpád, aki óvatosságra és nagyobb körültekintésre kéri a buszok és trolik sofőrjeit.

A SZEGEDI SOFŐRÖK EMBERSÉGE ÉS HŐSIESSÉGE TAGADHATATLAN

Mindemellett már mi is sokszor beszámolhattunk a szegedi tömegközlekedési eszközök sofőrjeinek emberségéről és hősiességéről. Tavaly decemberben például egy zokogó kisfiú segítségére sietett az egyik szegedi trolibusz-sofőr, vagy amikor tavaly novemberben egy buszvezető mentette ki a kisdiákot a kigyulladt buszból.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb