Közélet

Chovanecz Kata: félkészen adták át az Oskola utcát, a gyalogosok életveszélyben közlekednek

“Pár napja átadták a félkész, vagy annak sem nevezhető Oskola utcát, csak épp a gyalogosokról feledkeztek meg, akik azóta kénytelenek az autósok, biciklisek és elektromos rollerezők között közlekedni, gyakorlatilag életveszélyben” – mondta az “Áldatlan állapotok az Oskola utcában” címmel tartott kedd délelőtti sajtótájékoztatón Chovanecz Kata (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő. A politikus azt kéri az illetékesektől, amíg nincs kész a járda, a két oldalon futó kerékpárút közül az egyiket adják oda a gyalogosoknak.

“Pár nappal ezelőtt a Momentum két helyi prominensének bábáskodása mellett átadták a félkésznek is alig nevezhető Oskola utcát, csak éppen a gyalogosokról feledkeztek meg. Pont a járda nem készült el” – kezdte sajtótájékoztatóját a fideszes önkormányzati képviselő, aki arról számolt be, hogy miközben javában folyik a rekonstrukció, a gyalogosok a munkaterület elhatárolása nélkül, a gépeket és építési törmelékeket kerülgetve kénytelenek közlekedni, járda híján az autósok, a rollerezők és a biciklisek között. Chovanecz Kata (Fidesz-KDNP) szerint sem a környéken élők, sem az utcába ügyet intézni, vásárolni érkezők sincsenek biztonságban.

A képviselő azzal a kéréssel fordult Mihálik Edvinhez (Momentum), hogy orvosolják a dolgot, mielőtt még tragédia történne. A legutóbb szürreálisan megalázó helyzetbe került politikusnő két dolgot kért a városvezetéstől:

  • amíg a végleges járda nem készül el, adják át a két kerékpársáv közül az egyiket a gyalogosoknak,
  • létesítsenek ideiglenes zebrát az úttesten, ugyanis jelenleg az sincs a félkész Oskola utcában.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb