Szegedi Arcok

Megvan az ítélet a Földeák és Makó közötti tuningautós baleset ügyében – exkluzív Szeged365 interjú az áldozat testvérével

Április 11-én, hétfőn a Makói Járásbíróságon megtartották az előkészítő ülését annak a Csongrád-Csanád megyei férfinak, aki 2020. júliusában egy engedély nélkül átépített tuningautóval repült az árokba, az egyik utasának a halálát, egy másiknak pedig maradandó testi fogyatékosságot okozva. A tárgyaláson született döntés alapján a vádlottat 2 év fogház büntetésre ítélték, amit 3,5 èvre felfüggesztettek, illetve 4 évre elvették a jogosítványát – tudtuk meg az elhunyt testvérétől, Zelman Pétertől.

AZ ÜGYÉSZSÉG HÁROM NAP GONDOLKODÁSI IDŐT KÉRT

Péter elmondta számunkra, túl enyhének tartja az ítéletet, amit a bíróság a vádlott makulátlan közlekedésbeni előéletére hivatkozva hozott meg. Mint mondta, a vádlott és védője elfogadta az ítéletet, az ügyészség három nap gondolkodási időt kért, tehát a döntés véglegessége csütörtökön derülhet ki.

2020-BAN, A MAKÓ ÉS FÖLDEÁK KÖZÖTTI ÚTSZAKASZON TÖRTÉNT A TRAGÉDIA

2020. júliusában a Földeák és Makó közötti útszakaszon egy környékbeli településen élő férfi négy utasával egy átépített tuningautóval az árokba repült: a járműben ülők egyike, az autó tulajdonosa a helyszínen életét veszítette, egy másik utas maradandó, a negyedik utas pedig könnyebb sérüléseket szenvedett, ahogyan a vádlott sofőr is.

Az áldozatok emlékei szerint mindössze pár pillanat leforgása alatt az autó hihetetlen sebességre kapcsolt, lesodródott az aszfaltról, majd az út melletti vízelvezető árokban folytatta vad száguldását, míg a jármű a levegőbe nem repült, s majd 20 méter után, a tengelye körül többször átfordulva a földbe csapódott. Norbi, az egyik utas fej – és nyaksérüléseket, Imi medencetörést szenvedett, emellett csípőficama lett és 13 centivel feljebb csúszott a bal lába. Márk koponyasérülést szenvedett, az agya egyik fele bevérzett, kettes csigolyatöréssel, szilánkos lapockatöréssel és tüdőzúzódással szállították kórházba.

Nézd meg a balesetről készült videóriportunkat, melyben maguk az áldozatok mesélik el annak a szörnyű estének a történéseit:

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: try here
'Fel a tetejéhez' gomb