Mindenmás

8 nap alatt 8 vonatbaleset: gyalogost gázolt a vonat szerda este

Remegő kézzel nyitottuk meg Robi nevű olvasónk “már megint vonatbaleset” kezdetű üzenetét, aki Vácról írt ránk. A múlt heti, mindszenti tragédia után – MÁV-intézkedések ide vagy oda – gyakorlatilag minden napra jutott valami, mint a címben is írtuk, 8 nap alatt 8 vonatbaleset következett be az országban. Az olvasói tudósítást (Robi a járaton ült) a vasúttársaság is megerősítette, szerda este 10 óra előtt a Nyugati pályaudvarra tartó S70-es vonat elgázolt egy embert Vácnál.

A Szobról a Nyugati pályaudvarra tartó, Vácról 21:37-kor továbbindult S70-es vonat (2341) elgázolt egy embert Vácnál – írta közleményében a MÁV. A helyszínelés végéig csak egy vágányon haladtak a vonatok Vác és Göd között, a gázolásban érintett vonat utasait Szobról a Nyugatiba tartó, Vácról 22:34-kor továbbinduló S70-es járatra (2351) szállították át.

A gyalogos állapotáról egyelőre nincs hivatalos információnk.

2022-BEN MÁR ANNYIAN HALTAK MEG VONATBALESETBEN, MINT EGÉSZ 2021-BEN, PEDIG MÉG CSAK ÁPRILIS VAN

Figyelemfelkeltő vasútbiztonsági kampányt indít a MÁV a balesetek visszaszorítása érdekében – jelentette be a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, közölve, hogy drasztikusan nőtt a vasúti átkelőkben történt balesetek száma. Mint mondta, idén már 16-an haltak meg vasúti átkelőkben, ami hatalmas növekedés, hiszen tavaly egész évben 17-en vesztették életüket – ismertette Homolya Róbert. 

A szakember a múlt hetet fekete hétnek nevezte: hatan vesztették életüket vasúti átjárókban történt balesetekben.

Homolya közölte: szeretnék szigorítani a KRESZ-t, szigorúbban büntetnék például a sorompórongálást, visszatartva azokat, akik veszélyeztetik a közúti és a vasúti közlekedés biztonságát. Ennek érdekében jogszabály-módosítást kezdeményeznek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb