Közélet

Binszky József (DK) a Mars téri óvodabezárásról: “ez egy rémhír!”

Három óvoda bezárását tervezi a szegedi önkormányzat, így hamarosan a Napsugár, a Mars téri és a Sás utcai óvoda ajtajára is lakat kerülhet – járta be a sajtót az elmúlt pár napban. Az ügyben a szegedi DK-enök Binszky József is megszólalt, a politikus egyenesen rémhírnek nevezte a Mars téri óvoda bezárását.

A képviselő posztját szó szerint idézzük:

Kedves Szülők,

a Mars téri óvodabezárásáról természetesen szó sincs, Szeged város közgyűlésében egy ilyen gondolat nem is kapna többséget. Ez egy rémhír, foglalkozni sem érdemes vele. Az óvoda és annak szakképzett óvodapedagógusai várják a kis lurkók beíratását most is és a jövőben is.

Dr. Binszki József

a Mars téri óvoda területileg illetékes önkormányzati képviselője

– írta posztjában, rémhírnek nevezve a bezárást, annak dacára, hogy pár napja az önkormányzati média is arról cikkezett, igaz, burkolt formában.

ÍGY LÁTJA AZ ÓVODÁK IGAZGATÓSÁGÁNAK VEZETŐJE: 140 GYERMEKET, 20 PEDAGÓGUST ÉS 11 TECHNIKAI DOLGOZÓT ÉRINT MAJD A BEZÁRÁS

Az ügyben megkérdeztük Bartáné Tóth Máriát, az Óvodák Igazgatósága vezetőjét, többek között arról faggattuk,

  • mi indokolta a döntést,
  • hány pedagógust és gyermeket érint az átszervezés,
  • ha valóban megtörténik a bezárás, mely óvodák fogadják majd azokat a dolgozókat és gyerekeket, akik eddig e három intézménybe jártak.

Bartáné Tóth Mária megkeresésünkre elmondta, a három intézményben összesen 20 óvodapedagógust és 11 technikai dolgozót, valamint 140 gyermeket érint a bezárás. A szakember – annak dacára, hogy Binszky szerint rémhírről van szó – nem hogy tagadta volna a bezárás tényét, hanem a részleteiről is beszélt a Szeged365.hu-nak. Szerintünk a DK-s politikus nem olvasta az interjúnkat, amelyben az ÓVI vezetője azt mondta, a fő ok a pedagógushiány, ahogy beszámolt róla, jelenleg is 30 óvodapedagógus hiányzik a szegedi tagintézményekből. Mint nyilatkozta, a másik ok a gyermeklétszám csökkenés.

A szegedi Fidesz szerint egy további ok is közre játszhat a bezárásokban, ők egyenesen ingatlanspekulációt elmegettek:

…ÉS ÍGY LÁTJÁK A SZÜLŐK: TANÁCSTALANSÁG, KIAKADÁS

Az ügyben természetesen a leginkább illetékeseket, a szülőket is megkérdeztük, íme az első reakciók:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb