Sport

Úszó országos bajnokság: Pádár Nikolett 16 évesen felnőtt magyar bajnok lett 100 méter gyorson

Pádár Nikolett felnőtt magyar bajnok lett 100 méter gyorson – írja a Szegedi Úszó egylet közösségi oldalán. A HAÁSZ SZUE 16 éves tehetsége a tavalyi rövidpályás ob-arany után ötven méteres medencében is szerzett felnőtt magyar bajnoki címet.

Az egylet posztjában kiemelték, hogy Nikolett majdnem fél másodpercet javított az általa tartott három korosztályos csúcson, az új rekord pedig 54.85 másodperc. “Számítottam erre az időre, jó formában éreztem magam a törökországi edzőtábor után. Nagyon örülök, hogy magyar bajnok lettem ebben a számban is! 200 méter gyorson szeretnék A-szintet úszni, ezzel pedig kijutni a budapesti világbajnokságra” – nyilatkozta a finálé után Pádár Nikolett az M4 Sportnak.

BRONZÉRMES LETT 400 MÉTER GYORSON

Egy órával később Pádár Nikolett ismét döntőben szerepelt – írja a Szegedi Úszó Egylet sajtóközleményében. Mint kiderült, délelőtt a hetedik legjobb idővel jutott fináléba 400 méter gyorson, így óriási meglepetést okozott azzal, hogy bronzérmes lett ebben a számban. “Soha rosszabb kezdést! 100 méter gyorson nem sok magyar női úszónak sikerült az 55 másodperces álomhatárt átlépni, 16 évesen pedig ez különösen nagy eredmény Nikitől. Ezt a sikert annak is köszönheti, hogy minden eddiginél komolyabb állóképességi munkát végzett, így még jobban bírja a hajrákat, ez a második döntőben is érződött. Örülök, hogy a 100 és 200 méter mellett a 400 méter gyorsot is egyre komolyabban veszi Niki, sőt, holnap 50 méteren is meglepetést okozhat. 100 és 200 méteren vezeti az európai ifjúsági ranglistát, 400 méteren pedig harmadik helyen áll, így a nyári korosztályos kontinensviadalon több éremre is esélyes lesz. Holnap bőven lesz miért szurkolni, hiszen Olasz Anna és Vas Luca is ott lesz az 1500 méter gyors döntőjében, Farkas Tamás is indul a leghosszabb távon, Niki a sprint mezőnyben szerepel, Fábián Fanni és Varga Kata 200 pedig méter pillangón áll rajthoz” – nyilatkozta Gellért Gábor, a HAÁSZ SZUE vezetőedzője.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb