Kikapcs

Négy éves lett a szegedi CityRocks, Magyarország legnagyobb rockzenekara

Pontosan négy éve, 2018. április 21-én startolt el Szegedről a több száz ember fesztelen örömzenélésére lehetőséget biztosító CityRocks, Magyarország legnagyobb rockzenekara, ahol a résztvevők először megtapasztalhatták, mekkora ereje van annak, amikor több száz hangszeres és énekes zenész összegyűlik egy közös koncertre.

A CITYROCKS LEGENDÁS TÖRTÉNETE A DÓM TÉRRŐL INDULT

A CityRocks legendás története a Dóm térről indult, amikor is 400 magyar és külföldi zenész gyűlt össze Magyarország első rockzenei flashmobjára. A koncertet több ezren nézték meg a helyszínen, az eseményről készült videók pedig bejárták az egész világot. Különlegességük, hogy nem tesznek különbséget a zenészek között, van topmenedzser és gyári munkás, egyetemi tanár és kisiskolás, belvárosi és falusi, orvos, ügyész és mérnök vagy éppen földműves és villanyszerelő is közöttük, a lényeg a zene határtalan szeretete. Sőt, a CityRocks fellépői között a gyerekek ugyanúgy megtalálhatók, mint az idősebb korosztály. Sem alsó, sem felső korhatár nincs. Az eddigi koncerteken a legfiatalabb hangszeres résztvevő 8, a legidősebb pedig 74 éves volt.

A ZENEKAR MÁRA EGY TÖBB EZER ZENÉSZBŐL ÁLLÓ KÖZÖSSÉGET TART EGYBEN

A CityRocks eddig Szegeden, Kecskeméten, Dunaújvárosban és Erdélyben adott koncertet. Mára pedig már Európa második legnagyobb rock-zenekarává váltak. “A hangbeállás során döbbentünk rá, hogy valójában milyen közösségi élményt is hoztunk össze. Szervezés közben nem is gondoltunk arra, hogy egy olyan nagyzenekart és egy világszinten is különleges rendezvénysorozatot indítunk el, amely mára egy több ezer zenészből álló közösséget tart egyben – mondta Révész Zsolt a CityRocks kreatív vezetője.

A CITYROCKS VIDEÓIT 150 MILLIÓNÁL IS TÖBBEN TEKINTETTÉK MÁR MEG

Mára a hazai és nemzetközi médiapartnereknek is köszönhetően a CityRocks videói 150 milliónál is több megtekintést értek el világszerte. A CityRocks a koncert.hu közönségszavazásán az „Év hazai nagykoncertje” kategóriában 2018-ban a harmadik, 2019-ben a második helyet érte el. A dunaújvárosi koncerten elhangzott Linkin Park New Divide című dalához maga a sztárzenekar alapítója, Mike Shinoda is gratulált és a feldolgozást is megosztotta, ahogy Billy Idol maga is megosztotta White Wedding című dalából készült feldolgozást.

IDÉN EGY KÜLÖNLEGES KONCERTTEL KÉSZÜLNEK

A CityRocks 2022-ben egy különleges koncerttel is készül, a szokásos több száz fős rockzenei flashmob mellett. Egy kisebb létszámú 120-140 fős zenekarral egy speciális, többszintes színpadrendszeren fúvósokkal, taiko dobosokkal és gyermekkórussal együtt tart egy kétórás esti nagykoncertet a Dunaújvárosi Stadionban, 2022. augusztus 6-án. A rockflashmob idei helyszínét is hamarosan bejelentik.

Forrás: cityrockers.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb