Smart SzegedVideo365

Telephelybejárással egybekötve bemutatta új, átfogó fejlesztési programját a szegedi Feszültség Kft.

Csütörtök délután tartotta meg a szegedi székhelyű, villamosipari termékek nagykereskedelmével foglalkozó Feszültség Kft. új, átfogó fejlesztési programját bemutató, telephelybejárással egybekötött sajtótájékoztatóját, ahol Sipos Aurél, a Feszültség Kft. operatív igazgatója vezette körbe az egybegyűlteket.

A 30 éves vállalkozás ma már a magyar villamosipari termékek nagykereskedelmének piacvezető cége. Ezt, ahogy Sipos Aurél elmondta, a tavalyi évben sikerült elérniük azzal, hogy összefonódást kezdeményeztek az akkori budapesti Electro-Cord Kft -vel, akik ma már Sóskúton, a Feszültség Kft. saját telephelyén dolgoznak.

A CÉG FEJLESZTÉSI PROGRAMJA A MAGYAR KORMÁNY TÁMOGATÁSÁVAL ÉS EURÓPAI UNIÓS TÁRSFINANSZÍROZÁSSAL VALÓSUL MEG

Az eseményen Sipos Aurél, a Feszültség Kft. operatív igazgatója elmondta, a vállalat fejlesztési programja GINOP pályázat keretében a magyar kormány támogatásával és Európai Uniós társfinaszírozással valósul meg. Ennek a projektnek a keretében 400 millió forintot fog a cég befektetni, amelyből 275 millió forintot szeretnének támogatás címszóval elnyerni. A projekt főcsapás iránya több területre terjed ki. Az egyik legfontosabb eleme a hatékonyság, termelés és logisztikai rendszerek fejlesztése, csomagolástechnikai fejlesztések, újrahasznosítási berendezések beintegrálása, szállítás és egyéb logisztikai tevékenységek háttértámogatása.  

A VÁLLALAT CÉLJA, HOGY OLYAN TERMÉKEKET INTEGRÁLJON A KERESKEDELMI PORTFÓLIÓBA, AMI CSAK A CÉG SAJÁTJA

Az új GINOP pályázat keretein belül a cég különböző képzéseket is szervez. „Már megvalósítottunk vezetőképzést, illetve értékesítési és beszerzéssel foglalkozó kollégák képzését, továbbá egy nagyon fontos informatikai fejlesztési csomagot is bevállaltunk, amellyel a logisztikai rendszereink automatizálási vonalán fogunk továbblépni” – közölte az operatív igazgató, aki arról is beszámolt, hogy a cég képviselője egy olyan Európai Uniós gyártmánynak, egy olyan termékcsaládnak, ami csak a Feszültség Kft-n keresztül érhető el a régióban. „Ezt az utat szeretnénk folytatni, több olyan terméket beintegrálni a kereskedelmi portfólióba, ami csak a cég sajátja.”

A VÁLLALAT FONTOS JÖVŐKÉPE A HULLADÉKHASZNOSÍTÁS MODERNIZÁLÁSA IS

A vállalat másik nagyon fontos jövőképe a hulladékhasznosítás, amit szintén a pályázat keretein belül tudnak megvalósítani. Ez a gyártás során keletkezett selejt termékek újrahasznosítását takarja. „Új gépeket vettünk, melyek alkalmasak arra, hogy a kábelek és vezetékek, fém és műanyag összetételét szétválogassák és külön értékesíthetővé tegyék. A műanyag termékek további feldolgozására is van elképzelésünk, új gépek vásárlásával” – árulta el Sipos Aurél, hozzátéve, hogy ezek a fejlesztések és modernizálások azok, amelyek lefedik a cég következő 10-15 éves terveit.   

Operatőr és fotók: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb