KözéletNem kategorizált

Csütörtökön jönnek a legújabb bejelentések, Kormányinfót tart Gulyás Gergely

2022. április 28-án, azaz csütörtökön reggel 9 órától sajtótájékoztatót tart Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő – jelentette be a Kormányzati Tájékoztatási Központ a Portfolio szerint.

A Kormányinfóra a megszokott időben kerül sor, és bár hivatalos témája nincs, a hagyományos “Mit, miért tesz a kormány?” címen fut, néhány téma azonban biztosra vehető. A mai kormányülésen döntött a kormány arról, hogy jövő héttől folytatódik-ez élelmiszerárstop. Mint kiderült, július elsejéig meghosszabbították azt.

TERÍTÉKEN LEHET AZ ÚJ KORMÁNY ÖSSZETÉTELE, ÉS A REZSIÁRSTOP IS

A Portfolio szerint az üzemanyagárstop témája mellett szóba kerülhet az új kormány személyi összetétele, amire még várnunk kell, de információk a kabinet szerkezetéről, a minisztériumi szerkezetről, esetleg egy-egy személyi kérdésről akár elhangozhatnak a holnapi eseményen. Izgalmas kérdés a költségvetési egyensúly helyreállításának ügye, a tennivalókról, a jegybank kétéves programot felkínáló bejelentéséről is megszólalhat Gulyás Gergely. Ennek kapcsán kiemelten érdekes, hogy mond-e valami újat a kormány a rezsiárstopról, ami jelenlegi formájában a költségvetésre nagyon súlyos rak. A kamatstopról is hamarosan dönteni kell, a kérdést szintén élénk találgatás övezi, hiszen óriási tétje van a kamatok szintjére nézve.

A holnapi Kormányinfóról ahogy eddig mindig, úgy most is élő szöveges tudósítással jövünk a Szeged365-ön.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: his response
'Fel a tetejéhez' gomb