Mindenmás

Napi pakk: esős, szeles napunk lesz ma, 69 éves Tokody Ilona, szegedi születésű operaénekes

Egy időre búcsúzunk a napsütéstől, ma szeles idő elé nézünk Szegeden, záporokkal és zivatarokkal megfűszerezve. Ma 68 éves a szegedi születésű operaénekes, Tokody Ilona, Beethoven pedig ezen a napon fejezte be a Für Elise-t. Ha ma sem szeretnél lemaradni semmiről, kezd a napot a Szeged365 híreivel!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Zita, Tas, Marianna, Péter és Anasztáz nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 212 éve, 1810 – ben Ludwig van Beethoven befejezte a legismertebb a-moll romantikus bagatelljét a Für Elise című zongoradarabját.
  • 28 éve, 1994 – ben a Dél-afrikai Köztársaságban először szavazhatott a fekete bőrű lakosság az elnökválasztáson. Az elnök a fekete bőrü Nelson Rolihlahla Mandela lett. 
  • 1953. április 27-én Szegeden megszületett Tokody Ilona Kossuth-díjas operaénekesnő, a Magyar Állami Operaház Mesterművésze.

SZÉLLEL, ZÁPOROKKAL ÉS ZIVATAROKKAL ÉRKEZIK A SZERDA

Szerdán egy magassági hidegcsepp hatására többfelé kialakulhat eső és zápor, valamint az Alföldön zivatar – írja az Időkép, tehát ne lepődj meg, ha szükséged lehet az esernyőre Szegeden. Mint írják, az intenzívebb gócokat felhőszakadás kísérheti. Az északi-északnyugati szél sokfelé megélénkül. Napközben 16 és 21 fok közé melegedhet a levegő Szegeden.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb