Sport

Trapp Nap: sportbemutatókkal, bikarodeóval és szegedi olimpikonjainkkal startolt el az SZTE rendezvénye Szegeden

Tánc- és akrobatikus kosárlabda-bemutatóval, repülőgép-szimulátorral, bikarodeóval, és az SZTE jelenlegi és korábbi olimpiai bajnok hallgatóinak részvételével, Olasz Anna, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes hosszútávúszóval, Kárász Anna, olimpiai és világbajnok kajakossal, Kónya Zsófia, olimpiai bronzérmes gyorskorcsolyázóval és Nagy Péter olimpikon súlyemelővel startolt el Szegeden a 30. Trapp Nap az egyetem Topolya sori sportcsarnokában.

SPORTPROGRAMOK GARMADÁJA SZÍNESÍTETTE A NAPOT

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Testnevelési és Sporttudományi Intézetének három évtizedes múltra visszatekintő eseményén színes programokkal várta az intézmény nemcsak a hallgatókat, hanem a külsős érdeklődőket is. A nap során a Szegedi Tudományegyetem tanulói sportvetélkedőkön mérték össze tudásukat egymással és a szegedi, profi női és férfi vízilabdázók csapatával. A rendezvényt tánc- és akrobatikus kosárlabda-bemutató tette színesebbé, valamint a katonai toborzósátorban repülőgép-szimulátor várta a vállalkozószellemű érdeklődőket, az udvaron pedig bikarodeó, íjászat, mátrix tájfutás és egy kiállított, motoros siklóernyő emelte a hangulatot.

SZEGEDI OLIMPIKONJAINK TÁRSASÁGÁBAN EGY PÓDIUMBESZÉLGETÉSEN IS RÉSZT VEHETTEK AZ ÉRDEKLŐDŐK

A sportprogramok mellett az érdeklődők egy motivációs pódiumbeszélgetésen vehettek részt szegedi olimpikonjaink társaságában, ahol feltehették a bajnokoknak kérdéseiket és megnézhették az olimpiai érmeiket is.

“HA CSAK EGY EMBERT SIKERÜL MOTIVÁLNI A SPORTBAN, MÁR MEGÉRTE, HOGY ITT VAGYUNK”

Olasz Anna elmondta számunkra, azért is örül annak, hogy részt vehet a rendezvényen, mert nagyon jó érzés számára az uszodán és egyéb sporteseményeken kívül találkozni a szegedi élsportoló társaival. Hozzátette, reméli, hogy a pódiumbeszélgetés motiválni fogja az itt megjelent fiatalokat, hogy az aktív testmozgás felé forduljanak. “Ha csak egy ember egy picit tovább fog sportolni, mert ezt a beszélgetést meghallgatta, annak nagyon fogok örülni” – árulta el Olasz Anna.

Nagy Péter elmesélte, ez már nem az első Trapp Nap, amelyre meghívást kapott és mindig szívesen jön, hogy jó hangulatban együtt töltse ezt az eseményt a hallgatókkal. Kónya Zsófia is azért jött nagy örömmel erre a rendezvényre, mert itt sportbarátok között töltheti a napot, és nem utolsó sorban reméli, sikerül ösztönzésként pár hasznos gondolatot átadnia a résztvevőknek.

Fotó: Szűcs Péter

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb