Közélet

“Fűtsenek kevesebbet, és mosás helyett szellőztessék ki inkább a ruhákat” – Timmermans ismét kreatív hangulatban volt

„Fűtsenek kevesebbet, járjanak biciklivel és mosás helyett szellőztessék ki inkább a ruhákat” – javasolta az európaiaknak Frans Timmermans, a zöld átállásért felelős bizottsági alelnök az Európai Parlament Környezetvédelmi Bizottságának ülésén, számolt be róla a Hír TV. Timmermans szerint elfogadható, hogy a lakosság is kivegye a részét az Oroszország elleni fellépésekből. Tóth Edina, a Fidesz EP képviselője a csatornának elmondta, megkérdezte a biztost arról, lesznek-e törvények a lakossági felszólításokból.

Tóth Edina a következő kérdést tette fel az Európai Parlament Környezetvédelmi Bizottságának csütörtöki ülésén:

„Májustól Olaszországban tilos 25 fok alá hűteni iskolákban és középületekben, télen 19 fok fölé felfűteni a középületeket. Timmermans az ülés elején azt kérte, hogy a polgárok kapcsolják ki a fűtést az otthonaikban. Európai szinten is hasonló intézkedéseket kezdeményez az EU? És elő akarja-e írni, hogy hány fokra akarják fűteni az épületeket? A gyakorlatban hogyan akarják ezt ellenőrizni?”

Frans Timmermans, bizottsági elnök válasza Tóth Edinának:

“Miért helyezem nyomás alá a háztartásokat? Én nem helyezek extra nyomást a háztartásokra, csak a polgártársaimnak azt mondtam, hogy ők is tehetnek valamit azért, hogy kevesebb pénz vándoroljon Putyin zsebébe. Persze válszthatják azt is, hogy nem csinálnak semmit, de dönthetnek úgy is, hogy kevésbé fűtenek, inkább biciklivel mennek, nem autóval, rövidebb ideig zuhanyoznak, hogy a ruhákaikat kiszellőztetik ahelyett, hogy kismosnák.”

BEST OF TIMMERMANS: KAPCSOLJUK LE A FŰTÉST, HARCOLJUNK PUTYIN ELLEN

Nem ez az első, hogy “furcsa” dolgokat kér az emberektől a politikus. Márciusban azt mondta, hogy az európaiak azzal segíthetnek a „Vlagyimir Putyin elleni küzdelemben”, ha lekapcsolják a fűtést az otthonukban. „Ez egy kemény döntés. Nagyon kemény döntés, de lehetséges. Meg tudjuk csinálni, méghozzá gyorsan” – mondta az uniós politikus még márciusban.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: duurzaam speelgoed
'Fel a tetejéhez' gomb