Kikapcs

Két hét múlva startol a II. Keresztpont Félmaraton és Családi Futónap Szegeden

A Keresztpont Egyesület május 14-én ismét félmaratonra, és családi futónapra várja a szegedi sportolókat. A helyszín, ahogy tavaly, úgy idén is a Vértó lesz – írja közleményben a szervező Keresztpont Egyesület.

Mint kiemelték, 2021-ben hívták életre első alkalommal az eseményt Szegeden, és akkor a céljuk a társadalmi felelősségvállalás hangsúlyozása volt, mindezt a Fair Trade szemlélet fókuszán át. “Ezen az eseményen
találkozási pontot teremtettünk olyan személyeknek és közösségeknek, akik fontosnak tartják, hogy tegyenek a környezetünkért és így a várost, az országot, valamint a világot élhetőbb közeggé formálják” – tették hozzá.

SZEGED ELSŐ IGAZÁN KÖRNYEZETBARÁT FUTÁSÁT SZERVEZIK MEG

A közleményben azt is írják, hogy a tavalyi sikeres rendezvény nyomán május 14-re, a Fair Trade világnapjára ismét egy felhőtlen nap eltöltésére hívják a sportolókat, a mozogni vágyókat, a családokat, a fiatalokat és az időseket egyaránt. A futónapon ismét fókuszba kerül majd a fenntarthatóság, így bátran állítják: Szeged első igazán környezetbarát futását szervezik meg a Vértónál. Továbbá: mindenki számára egy újratölthető kulacsot ajándékoznak, így biztosítva azt, hogy ne kelljen eldobható poharat használnunk a frissítéshez.

Sasold meg a tavalyi eseményről készült galériánkat:


Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb