Közélet

A szociális rendszer bővítésére tett ígéretet Botka László polgármester

Tovább bővítjük a szociális rendszerünket, a rokkant nyugdíjasok és a rehabilitációs ellátásban részesülő szépkorúak is megkaphatják városunktól a 10 ezer forintos támogatását – jelent meg a bejegyzés Botka László, Szeged polgármesterének közösségi oldalán.

A bejelentés szerint Szeged évente 1,2 milliárd forintot költ a rászorulók támogatására, az egész országban a mi városunknak van a legerősebb szociális hálója.

Születési támogatással segítjük a gyermeket vállaló szülőket, beiskolázási támogatással az általános iskolás gyerekek családjait, és az időseket is minden évben 10 ezer forinttal segítjük. Javaslatomra most az utóbbiak körét bővítenénk ki úgy, hogy minden rehabilitációs és rokkantsági ellátásban részesülő szegedi is megkapja a városi támogatást. Ez összesen háromezerrel több szegedinek jelent segítséget, ha a közgyűlés is megszavazza a javaslatomat.

A jövőben mindhárom támogatást igazságosabbá tesszük, a valóban rászorulók kaphatják majd meg a város segítségét – tette hozzá a polgármester.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb