Szegedi Arcok

Tűzoltó apuka és kétgyermekes anyuka tarolta le a mezőnyt Fit pár kategóriában a Testépítő és Fitness Magyar Kupán

Zengő Dezső és felesége, Zengőné Jakab Borbála nem mindennapi párost alkotnak. Mindketten a Szegedi Tudományegyetemen végezték felsőfokú tanulmányaikat, itt is ismerkedtek meg egymással és szeretett bele Dezső első látásra a csongrádi lányba. Házasságukat két gyönyörű gyermekkel koronázták meg és három éve közösen nyitottak edzőtermet Mezőkovácsházán.

Most pedig egy párként hatalmas fába vágták fejszéjüket, ugyanis közösen indultak az április 23 -24. között Budapesten megrendezett IFBB Testépítő és Fitness Magyar Kupán, ahol a Fit pár kategóriában letarolták a mezőnyt és első helyezést értek el. A felkészülésről és a megmérettetésről Zengő Dezső mesélt számunkra.

A HÁZASPÁR EGYÜTT KÉSZÜLT FEL A MEGMÉRETTETÉSRE

A tűzoltóként dolgozó Dezső számára a testépítés már egy 20 éves szerelem. Mint mondta, tavaly decemberben határozott úgy, hogy szeretné magát kipróbálni egy testépítő versenyen, amelyre ösztönzésére felesége két szülés után is kirobbanó formában benevezett. A versenyt egy négyhónapos felkészülési időszak előzte meg, amelyben Dezsőnek nagy segítséget nyújtott felesége, Bori, aki élelmiszermérnökként könnyedén összeállította mindkettőjük számára a diétás étrendet, hiszen az egészséges és megfelelő táplálkozás elengedhetetlen az ilyen megmérettetéseken való sikeres szerepléshez.

TAROLT A ZENGŐ HÁZASPÁR A FIT PÁR KATEGÓRIÁBAN

Dezső számára ez már a második testépítő verseny volt, amelyen részt vett: három héttel ezelőtt ugyanis, élete első testépítő versenyén Ausztriában rögtön a dobogó legfelső fokára léphetett. A siker pedig olyan motivációt és lendületet adott számára, hogy immáron Borival együtt, beneveztek a budapesti IFBB Testépítő és Fitness Magyar Kupára, ahol a házaspár megnyerte a Fit pár kategóriát, sőt Dezső a Men’s Physique kategóriában is első helyezett lett, Bori pedig estélyi ruhában és a bikinis fordulóban is megmutatta magát. “Maga a verseny több dologból tevődik össze: egyrészt nagyon fontos, hogy izmos legyél, legyen egy karaktered, tudd megmutatni a zsűrinek a különböző pózokat, ahol jól látszódnak az izmaid” – árulta el Dezső.

A HÁZASPÁR SZERETNÉ AKÁR A SZEGEDI FIATALOKAT IS TÁMOGATNI, HOGY KIPRÓBÁLHASSÁK MAGUKAT A TESTÉPÍTŐK IZGALMAS VILÁGÁBAN

Dezső azt is elárulta számunkra, távlati céljuk feleségével, hogy Békés és Csongrád – Csanád megyében is tudjanak versenyeztetni, így Szegedről is várják a fiatalok jelentkezését, akik szívesen kipróbálnák magukat a testépítők izgalmas világában. Ahogy Dezső elmondta, a távolság nem akadály, akár a testépítéshez, akár egy fogyókúrához össze tudnak állítani edzés – és étrendtervet, ami alapján bárki önállóan is felkészülhet egy versenyre, vagy elérheti a kívánt testsúlyát.

SZEGED365 PODCASTINTERJÚ ZENGŐ DEZSŐVEL

Hallgasd meg teljes beszélgetésünket a tűzoltó és testépítő magyar bajnok Zengő Dezsővel, amelyben még több érdekességet elárul számunkra a testépítők világáról és a budapesti Magyar Kupáról.

A képeket köszönjük Dezsőnek!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb