Mindenmás

Mára is jutott egy MÁV-baleset: személyvonat ütközött gépkocsival Szászberek közelében

A Szolnokról Vámosgyörkre 13:16-kor elindult személyvonat összeütközött egy gépkocsival Szászberek közelében – olvasható a Mávinform közösségi oldalán. Mint írják, az ütközés következtében a Bz motorvonat egyik tengelyével kisiklott.

A közlemény szerint a vonaton senki sem sérülés meg, és azt is írják, hogy a baleset bekövetkezésekor a fény- és félsorompó rendben működött. A helyszínelés és a műszaki mentés végéig – várhatóan késő estig – szünetel a vonatközlekedés Újszász és Jászladány állomások között, ezért pótlóbusz szállítja az utasokat.

EGY EMBER SÚLYOSAN MEGSÉRÜLT

A rendőrség kiadott közleménye szerint a vasúti átjáróban a személyvonat elsodorta a személygépkocsit. A baleset következtében egy személy – az elsődleges orvosi vélemény szerint – súlyos sérülést szenvedett. A helyszínelés idejére a rendőrség teljes útlezárást rendelt el.

Vigyázz magadra! A biztonságos közlekedés támogatója Szeged újgenerációs építőipari szolgáltatója, az ATTRECT-BAU (70) 676 7333!

LEGUTÓBB ÁPRILIS VÉGÉN VOLT HALÁLOS VONATBALESET

Legutóbb április végén volt vonatbaleset. Akkor egy gyalogos gázolt halálra egy mozdony Budapesten. A baleset egy fénysorompóval védett átjáróban történt. 

NYÍLT LEVELET ÍRTAK A MOZDONYVEZETŐK

Nyílt levelet írtak a mozdonyvezetők az autósokhoz, amelyet a MÁV tett közzé. A levélben arra hívják fel a figyelmet, hogy az utóbbi időben sok hír szól a vasúti átjárós balesetek megnövekedett számáról. 2022 májusáig már 39 vasúti átjárós baleset történt, amelyekben tizenheten vesztették életüket, annyian, mint tavaly egész évben, ebből öten Mindszentnél. Ezeket a baleseteket kivétel nélkül mindig a figyelmetlenség és a KRESZ szabályainak be nem tartása okozta.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: ข่าวบอล
'Fel a tetejéhez' gomb