Sport

“A célom, hogy világszintű bokszolók ellen küzdhessek” – exkluzív interjú Kis Mátéval, aki szeptemberben már címmérkőzést vívhat

Tizenkilencedik alkalommal lépett ki győztesként a szorítóból Kis Máté, szegedi ökölvívó, múlt hét pénteken a New School Promotion profi ökölvívó gálán, Budapesten. A sportoló közel egy év kihagyás után, kirobbanó formában és magabiztosan már a harmadik menetben lezárta a meccset a horvát Bosko Misic ellen. A mérkőzésről és a folytatásról az éppen pihenőidejét töltő bokszoló mesélt nekünk.

“SIKERÜLT MEGVALÓSÍTANOM, AMIT ELTERVEZTEM”

Máté elmondta, nagyon kellemes emlékei fűződnek a mérkőzéshez, hiszen azokat a taktikákat, amiket meg szeretett volna valósítani, mind sikerült is kiviteleznie. “Kiütéses győzelmet arattam, ami külön öröm számomra, mert sokat gyakoroltam az erős ütéseket, nagy hangsúlyt fordítottam az erősítésre. Bízom benne, hogy kiszolgáltam a közönséget” – számolt be a meccs tapasztalatairól Máté.

MÁTÉ ÚGY ÉRZI, KÉSZEN ÁLL A CÍMMÉRKŐZÉSRE

Máté ahogy elmondta, számára ezen a megmérettetésen kötelező volt a győzelem, hogy előrébb tudjon lépni a ranglistán, s az elért eredmény alapján bizakodóan tekint a jövőre, miszerint szeptemberben újra címmérkőzést bokszolhat. Az őszi gálára is a New School Promotion szervezésében kerülhet majd sor és Máté reméli, hogy mind a promótereket, mind a nézőket sikerült teljesítményével meggyőznie arról, hogy készen áll a címmérkőzésre.

MÁTÉ CÉLJA, HOGY VILÁGSZINTŰ BOKSZOLÓK ELLEN KÜZDHESSEN

Az, hogy Máté milyen címért fog ringbe szállni még a jövő zenéje, mert a világszervezet öveit attól függ, hogy éppen ki birtokolja és milyen lehetőség van annak megszerzésére. “Bízom benne, hogy egy Európa bajnoki címet, vagy egy interkontinentális bajnoki címet össze bírunk hozni és szervezni. Ha ez is sikerül, már pedig sikerülnie kell, akkor tényleg a világ elithez fogok tartozni a pontjaim alapján. Akkor már igazi nagy példaképek ellen bokszolhatok, hiszen ez a célom, hogy világszintű bokszolók ellen küzdhessek és büszke lehessen a magyar társadalom arra, hogy igenis vannak magyar ökölvívók az elitben” – árulta el Máté.

SZEGED365 PODCASTINTERJÚ KIS MÁTÉVAL

Hallgasd meg teljes interjúnkat Kis Mátéval, melyben még többet megtudhatsz a sportoló jövőbeni terveiről.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb