Sport

NB I-es licencet kapott a Szeged-Csanád Grosics Akadémia

“Az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottsága klubunknak, mint licenckérelmezőnek nemzeti első osztályú, azaz NB I-es licenckérelmét megvizsgálta és azt elfogadta a 2022/2023-es bajnoki évadra” – írja a szegedi csapat honlapján.

Az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottsága 2022. április 19-i ülésén elbírálta a 2022/23. évi nemzetközi (UEFA), nemzeti első osztályú (NB I-es), nemzeti másodosztályú (NB II) és nemzetközi (UEFA) női licenckérelmeket – számolt be róla akkor az mlsz.hu. Mint kiderült, a Bizottság a sportszervezetek által benyújtott dokumentumok értékelését követően ekkor nem hagyta jóvá a Szeged-Csanád Grosics Akadémia kérelmét.

MA ISMÉT ÜLÉSEZETT AZ MLSZ

Az Elsőfokú Licencadó Bizottság ezek után ma ülésezett ismét, ahol azon klubok licenckérelmeiről született döntés, amelyek az első ülésen nem kapták meg az igényelt licencet. Mint kiderült, a mai döntés értelmében a szegedi klub az NB I-es és NB II-es bajnokság indulási feltételeit is teljesítette, így ma megkapták a kért licencet. Mindez nem azt jelenti, hogy a szegedi csapat biztosan indulni fog a következő szezonban az NB I-ben, csupán azt, hogy amennyiben feljutnának, megvan hozzá a licencük, így indulhatnak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb