Kikapcs

Akik nélkül nincs Szegeden borfeszt: Szegedi Géza bácsi, Opi kovács és a Skeleton biker arc

Ha voltál már legalább egyszer a Szegedi Borfesztiválon, garantáltan tudod, ki az a Szegedi Géza, hogy Opi Kovácsról, a Vivat Bacchus-ról, a skeleton bringásról és az ezüst színű pantomimes fickóról ne is beszéljünk… Péntektől visszatérhetnek a Borfeszt ikonikus arcai, akik nélkül nincs Szeged Napja Ünnepségsorozat Szegeden, mi pedig összegyűjtöttük, kik hiányoztak a leginkább 2019 óta!

SZEGEDI GÉZA BÁCSI, AVAGY A HARMONIKÁS, AKI NÉLKÜL NINCS BORFESZTIVÁL

“Géza bá” nélkül tényleg nincs borfeszt. Amióta az eszünket tudjuk, ott van a rendezvénysorozat első percétől az utolsóig és húzza a nótánkat (ha kérjük, ha nem). A Baranya megyei Kisvaszarról származó, jelenleg a Dombóvár melletti kisfaluban, Attalán élő harmonikás garantáltan belopta magát a szegediek szívébe, az autentikus muzsikája mellett szeretni való a stílusa, közvetlensége, pozitív életszemlélete pedig példa értékű. Jó egészséget Géza bácsi, reméljük, pénteken végre találkozunk!

Egy bíztató jel: a kedvenc harmonikás vándorzenészünk már a Toros Pálinkafesztiválon is tiszteletét tette, mi azt úgy vettük, mint egy Borfeszt warm up-ot…

AKIVEL NEM KÖTÖZKÖDNÉL A TIZENHATODIK KADARKA UTÁN (SEM): OPI KOVÁCS, AVAGY OPPENAUER PÉTER

Opit, a kovácsot nehéz nem észre venni. Mesterségét tekintve díszkovács, testalkatát tekintve pedig Dolph Lundgren, Hulk Hogan és Dwayne “The Rock” Johnson elegye, meglocsolva egy bográcsnyi marahapöcivel, nomeg egy vödör kreatin monohidráttal.

Ha ekkorák voltak a honfoglaló őseink, már mindent értünk: a Kárpát medencében élő akkori népek helyében mi is fejvesztve menekültünk volna előlük. Oppenauer Péter a nagyapjától tanulta a mesterséget, a harmadik generációs kovács természetes előforduló helye a Szegedi Hídivásár, a jövő most hétvégén garantáltan észre fogod venni a tömegben.

KÉT ARC, AKIKTŐL FÉLÜNK, DE IMÁDJUK A FEJÜKET

Csakis a Szegedi Hídivásáron fordul elő a következő két karakter. Ijesztőek, félünk tőlünk, mint a tűztől de imádjuk őket:

  • a metál-színű pantomimes fickó, aki úgy néz ki, mint a T-1000 – es, folyékony fém halálosztó a Terminátor 2-ből,
  • és a skeleton bringás, aki általában a Széchenyi tér és a Kárász utca sarkán tekeri végig a Szeged Napja Ünnepségsorozat fináléját.

…ÉS AKIT MÁR RÉGEN LÁTTUNK A KÁRÁSZ UTCÁN ÉNEKELNI: CSÁNYI GÁBOR, AVAGY A FORRÓNACIS SRÁC

Szerintünk nincs olyan ember Szegeden, aki nem hallotta még Csányi Gábort énekelni a Kárász utcán. A korábban forrónacis tekeréseiről, az utóbbi években pedig jellegzetes énekes performanszairól ismert ikonikus arcot mi tavaly tavasz óta nem láttuk, sőt, még a Szeged365 szemfüles olvasói sem üzentek róla, viszont, ha az utóbbi 10 évben Borfeszt volt Szegeden, ő is előkerült. Úgy érezzük, péntektől egy dalos pacsirtával gazdagabb lesz a szegedi belvárosa, visszavárunk, Gábor!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb