KikapcsVideo365

Borfeszt365, START! Botka László páros lábbal rúgta be a Borfeszt motorját (videóval)

Elindult a XXVI. Szegedi Borfesztivál – Szeged Napja Ünnepségsorozat, 17:30-kor egy grandiózus felvonulást láthattak a szegedi borrajongók, 18.00-kor pedig három év kihagyás után Botka László nyitotta meg a 10 napos őrületet. A polgármester formában volt, pörgött egy nagyot a 150-es számmal, ellökött egy poént a jövő hétvégi tűzijáték kapcsán, aztán arra kérte a szegedieket, hogy fogadják barátsággal a hozzánk érkező vendégeket.

Borfeszt365 – szigorúan egy pohárkával, szigorúan a Szeged365-tel! Programok, arcok, élmények, élő tudósítások, videók, nyeremények és 10 nap féktelen pörgés a világ legszeretnivalóbb városában, Veletek, a Szeged365 virtuális családtagjaival!

“Egy dolgot ígérhetek Önöknek: az elkövetkező 10 napban bőven be fogjuk pótolni a kieső két évet” – nyitotta meg a rendezvényt Botka László polgármester (itt tévedett egyet, három éve volt az utolsó Szegedi Borfesztivál, de ez igazából majdnem hogy lényegtelen), aki grandiózus számokkal folytatta beszédét:

  • 150 borász,
  • 150 kézműves,
  • és 150 koncert várja a fesztiválozókat mától.

Mint viccesen megjegyezte, a jövő hétvégi tűzijátékra még nem találtak ki 150-es számot, de “mondjuk azt, hogy 150 ezren leszünk majd” – mondta nevetve. “Szeged ilyenkor, májusban a legszebb, nagy öröm számunkra, hogy szabadon tudjuk ünnepelni Szeged Napját” – mondta, majd arra kérte a szegedieket, hogy fogadják szeretettel a hozzánk látogató vendégeket.

Élő videónk a felvonulásról (17:30):

Ugyanez, a polgármesteri köszöntőről (18:00):

A mai nap programjai, egy csokorba szedve:

…és egy Borfeszt365 nyereményjáték, amit őrültség lenne kihagyni:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb