Szegedi ArcokVideo365

Borfeszt365: fejest ugrottunk a XXVI. Szegedi Borfesztiválba, így látják a dzsemborit a borászok! (videóval)

A hétvégi Szegedi Pletykák különkiadásunkban újra belevetettük magunkat a 26. Szegedi Borfesztivál forgatagába, ezúttal a borászok kínálatát vettük gorcső alá. Arra voltunk kíváncsiak, hogy a Széchenyi térre kiköltözött 150 termelő, milyen különlegességekkel készült az ország legnagyobb borünnepére.

Borfeszt365 – szigorúan egy pohárkával, szigorúan a Szeged365-tel! Programok, arcok, élmények, élő tudósítások, videók, nyeremények és 10 nap féktelen pörgés a világ legszeretnivalóbb városában, Veletek, a Szeged365 virtuális családtagjaival!

A FEHÉREK ÉS A SZÁRAZ ROZÉK HÓDÍTOTTAK

Egy biztos, a Borfesztivál kínálatában mindenki megtalálhatja a kedvére valót, hiszen valamennyi pincészet azon igyekezett, hogy a már jól megszokott és kedvelt ízek mellett újdonságaikat is elhozzák a 10 napos rendezvényre. Az Ostoros Pincészetnél megtudtuk, a fehérek és a száraz rozék hódítottak leginkább a Borfesztivál első estéjén, a fröccsök annyira nem mentek a nagy melegben. Új technológiával készült borokat is hoztak a szegediek örömére, mint például a fa chipsen áztatott Bikavért.

AZ ÚJDONSÁGOK IS NAGYOT MENTEK A BORFESZTIVÁLON

Sokan érdeklődtek a bioborok iránt a Koch Borászat kínálatában, ami egy új, feltörekvő trend a borkedvelők körében, de sokan választották a cuvée-ket is, vagy éppen a Balla Géza Borászat különleges sziklaborait, és a kereskedelemben nem kapható Cadarissimát is. Az 5Dudás Borászat pedig az illatos mátrai borokat hozta el az ínyenc vendégeknek.

Operatőr és fotók: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb