KözéletSmart Szeged

Vajon mi történhetett? Hétfő reggelre valaki eltűntette a József Attila sugárúti, vicces felfestést (frissítve)

Egy hete pörög az internet népe (élükön a Szeged365 virtuális családtagjaival) azon a kivitelezési baklövésen, amit a József Attila sugárúton sikerült összehozni az illetékeseknek, az újonnan felfestett járdát ugyanis fele akkorára hagyták, mint a kerékpárutat. A legviccesebb az volt, hogy kivitelezés közben azt sem vették észre, hogy a jó öreg Fülig Jimmy bejárata némiképp kilóg az épületből, így a pub ajtajánál tényleg csak pár centi marad a pórul járt szegedi gyalogosoknak. Az ügyben úgy fest (érted: fest), valami történt ma reggelre:

…eltűnt a poén tárgyát képező, sárga felfestés.

A fotót attól a Chovanecz Katától (Fidesz-KDNP) kaptuk, aki az eredetit is készítette, megkeresésünkre arra tippelt, hogy nem fognak újabb, a gyalogos és kerékpáros sáv arányát újraosztó csíkot húzni, szerinte maradni fog a közös használat festés nélkül. Fun fact: ha az új csíkot kintebb tennék, gyakorlatilag “karambolozna” a bicikli-piktogrammal, újabb vicces helyzetet (nomeg fotókat és talán még cikkeket is, a fene se tudja) eredményezve.

Így nézett ki pénteken a lassan már világhírű szegedi járda:

…és így várja a kihívásokat kedvelő gyalogosokat, most:

Az eltűnt festés kapcsán megkerestük:

  • Botka László polgármester urat,
  • Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármestert,
  • és a Szeged Pólust is, amint bárkitől válasz érkezik, írásunkat frissíteni fogjuk.

NAGY SÁNDOR: EZ EGY ORIENTÁCIÓS FELFESTÉS

Az alpolgármester korábban azt nyilatkozta, az eredeti sztori tárgyát képező csík csupán egy orientációs felfestés, a kerékpárosok és gyalogosok bármely oldalt használhatják, az utca elején pedig egy tábla jelzi, hogy ez bizony egy közös szakasz.

DR. CSÜLLÖG IMRE: AZ ÉRINTETT SZAKASZ ELEVE ALKALMATLAN A KÉTIRÁNYÚ KERÉKPÁRFORGALOMRA

Az üggyel kapcsolatban korábban megszólalt a Magyar Kerékpárosklub szegedi vezetője, dr. Csüllög Imre is, aki szerint az érintett szakasz eleve alkalmatlan a kétirányú kerékpárforgalomra, az útkereszteződések pedig külön veszélyt rejtenek: az autósok nem számítanak az érkező biciklisekre, akik pedig az épületektől nem látják, hogy érkezik-e éppen gépkocsi a kereszteződésbe.

FRISSÍTVE (16:51): MEGJÖTT AZ ALPOLGÁRMESTERI VÁLASZ, A KIVITELEZŐ MARTA FEL A FELFESTÉST

Hétfő délután megérkezett a válasz, Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármestertől. “A Városüzemeltetési Iroda azt javasolta, hogy csak a piktogramok maradjanak, a csíkok ne kerüljenek felfestésre, így a kivitelező felmarta azokat” – írta válaszlevelében a szegedi városatya, aki arra is kitért, hogy mindez nem jelentett többletköltséget a városnak.

Mint írta, a forgalmi rend ettől függetlenül közösen vezetett gyalogos és kerékpárútnak minősül. “Ez egyébként ugyanaz a forgalmi rend, ami korábban is volt, csíkkal vagy anélkül” – zárta sorait.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb