Közélet

Nagy Sándor alpolgármester elárulta, hogy miért tűnt el a József Attila sugárúti vicces felfestés

“A Városüzemeltetési Iroda azt javasolta, hogy csak a piktogramok maradjanak, a csíkok ne kerüljenek felfestésre, így a kivitelező felmarta azokat” – derült fény Nagy Sándor által arra a talányra, hogy mégis miért tűnt el hétfő reggelre a József Attila sugárúti vicces felfestés.

A kivitelezéssel a probléma annyi volt valójában, hogy az újonnan felfestett járdát fele akkorára hagyták, mint a kerékpárutat, valamint azt sem vették észre, hogy a Fülig Jimmy bejárata kilóg az épületből, így a pub ajtajánál tényleg csak pár centi maradt a pórul járt szegedi gyalogosoknak.

A KIVITELEZŐ A FELFESTÉST FELMARTA

Hétfő reggelre azonban mint a kámfor, úgy tűnt el ez a felfestés és természetesen ez bennünket sem hagyott hidegen, így rákérdeztünk Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármesternél is, hogy ennek mégis mi az oka. Mint szerkesztőségünknek írta:

“A Városüzemeltetési Iroda azt javasolta, hogy csak a piktogramok maradjanak, a csíkok ne kerüljenek felfestésre, így a kivitelező felmarta a csíkokat. (Ez nem jelentett többletköltséget a városnak.) A forgalmi rend ettől függetlenül közösen vezetett gyalogos és kerékpárútnak minősül. Ez egyébként ugyanaz a forgalmi rend, ami korábban is volt, csíkkal vagy anélkül.”

EZ EGY ORIENTÁCIÓS FELFESTÉS VOLT

Az alpolgármester utolsó mondata egyébként egybecseng a korábbi nyilatkozatával, amikor kiemelte, hogy az eredeti sztori tárgyát képező csík csupán egy orientációs felfestés, a kerékpárosok és gyalogosok bármely oldalt használhatják, az utca elején pedig egy tábla jelzi, hogy ez bizony egy közös szakasz.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb