Közélet

Orbán Viktor: A veszélyek, a bizonytalanság és a háborúk korszaka jön (frissítve)

Az Országgyűlés 133 igen, 27 nem szavazattal az április 3-i választáson győztes pártszövetség, a Fidesz–KDNP jelöltjét, Orbán Viktort választotta miniszterelnöknek. A politikus ötödik kormányfői ciklusát kezdi meg, ezúttal is kétharmados parlamenti többséggel maga mögött.

„Magyarországhoz és annak Alaptörvényéhez hű leszek, jogszabályait megtartom és másokkal is megtartatom, miniszterelnöki tisztségemet a magyar nemzet javára gyakorlom” – mondta Orbán Viktor az eskütétel során, amit a Himnusz követett. Az Index tudósítása szerint a kormánypárti képviselők mellett több ellenzéki politikus is gratulált Orbán Viktornak, köztük Ungár Péter (LMP), Tóth Bertalan (MSZP), és Toroczkai László (Mi Hazánk).

PÉLDA NÉLKÜLI BIZALOM EURÓPÁBAN

“Első szavam a köszöneté” – kezdte beszédét Orbán Viktor, megköszönve a választók bizalmát. Hozzátette: „engem most a képviselők választottak meg, de a felhatalmazás a magyar emberektől jön.” Ezért szerinte meg is dolgozott, az elmúlt években igyekezett a legjobb tudása szerint szolgálni Magyarországot. “A magas választási részvétel az egészséges demokrácia jele: a magyar embereket érdekli a sorsuk és van is véleményük, nem is rejtik véka alá” – mondta Orbán, emlékeztetve, hogy soha ennyien nem szavaztak a Fidesz-KDNP listájára, ezzel megkapták a szavazatok abszolút többségét, ami példa nélküli bizalom egész Európában.

A VESZÉLYEK KORÁBA LÉPTÜNK

Orbán Viktor beszédében arr ais felhívta a figyelmet, hogy: “a miniszterelnöki munka szépsége abban áll, hogy minden fontosabb döntésért a miniszterelnök a felelős, ez nagy teher, van, akit ez bele is nyom a földbe, van, akit fellelkesít.” Orbán Viktor szerint a miniszterelnök felelőssége, hogy előre elgondolkodjon, milyen idők várnak ránk, és felkészítse erre a magyarokat. Egyedül sohasem lehet okos egy miniszterelnök, a sikeres kormányzáson túl tanácsadókra és szellemi emberek tucatjaira van szükség. Magyarország nincs híján a kiváló koponyáknak, Orbán Viktor is számít rájuk. A 2020 és 2030 közötti évtizedről azt mondta, hogy a veszélyek korába léptünk. “A veszélyek, a bizonytalanság és a háborúk korszaka lesz. A koronavírussal kezdődött és a háborúval folytatódott, az uniós szankciós politika válságot okozott, az amerikai kamatemelésekkel együtt a magas infláció korszakát hozza el, a recesszió és a gazdasági visszaesés korát” – tette hozzá.

A régi/új miniszterelnök teljes beszédét itt tudod követni:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb