Kikapcs

200 kiállítóval tér vissza a jubileumi Szegedi Hídivásár, ami egy kicsit már pénteken elkezdődik

2019-ben sétált végig utoljára ember a szegedi Ponte Vecchio-n, amely három év kényszerszünet után szombattól újult erővel tér vissza a Belvárosi Hídra. Sőt, ha úgy vesszük, már péntektől, a cikkünkben elmagyarázzuk, miért.

A CIVILEK MÁR PÉNTEKEN BEKÖLTÖZNEK AZ OSKOLA UTCÁBA

A “Civilek Utcája” már pénteken elindul, a program gyakorlatilag a Szegedi Hídivásár része, együtt tartják meg azzal, ráadásul a szervező csapat is megegyezik. A különbség annyi, hogy előbbi az utóbbi “kiterjesztése”, a vadonatúj Oskola utcában. Mivel már pénteken elindul, a szakaszt éjféltől lezárják:

Mint Mocselini Rudolf főszervezőtől megtudtuk, az utóbbi 2-3 év változásai (járványhelyzet, munkaerőpiaci tendenciák) főként itt éreztették a hatásukat, a két esemény közül a Civilek Utcája az, ahol szemmel láthatóan is kevesebb lesz a kitelepülő.

KÖZEL 200 KIÁLLÍTÓVAL TÁMAD FEL A PONTE VECCIO

A Ponte Vecchio (ejtsd: ponte vekkió, vagyis, az “öreg híd”) az olaszországi Firenze belvárosában, az Arno folyón átvezető, aranyművesek boltjaival beépített híd. Gyakran szokás így is emlegetni a Szegedi Hídivásárt, amely 1999-ben indult, 2020-ban, a Covid miatt pont a jubileumi, huszadik alkalmat kellett lefújni. Bár Mocselini Rudolf szerint ez a szegmens is megérezte a Covid hatásait (a kirakodóvásárok, fesztiválok elmaradásával rengeteg kézműves volt kénytelen más szakmát választani), a visszatérés roppant népes lesz:

szombaton és vasárnap közel 200 (!) kézműves települ majd ki a Belvárosi Hídra.

A dátum tehát:

  • 2022. május 21., szombat 09:00 – 22.00
  • 2022. május 22., vasárnap 09.00 – 22.00

A hídivásár-sztorit pár hete – az idei esemény bejelentésekor – az alábbi Szeged365 Podcast-interjúban mesélte el az alapító-főszervező:

EGY VALAMI BIZTOS: FÁZNI NEM FOGUNK

Megnéztük a hétvégére szóló időjárás-prognózist és azt éreztük, még az égiek is azt akarják, hogy működjön a Szegedi Hídivásár és a vele együtt rajtoló Dóm Téri Kavalkád. Röviden, vár ránk 33 fok, napsütés és persze rengeteg hűsítő nedű Szeged belvárosában:

MOST AZTÁN TÉNYLEG HAGYD OTTHON A KOCSIT…

…úgy sem lehet majd Szeged belvárosában közlekedni. Péntektől lezárják az Oskola utcát, szombattól a Belvárosi hidat. Kiakadni most annyira nem ér, elég nehéz lenne úgy hídi vásározni, hogy közben az autók is járnak, nem? Na ugye. Az alábbi cikkünkben mindent összefoglaltunk a forgalmi változások kapcsán:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: phb ethical
'Fel a tetejéhez' gomb