Szegedi Arcok

Szombaton indul a tiszaszigeti tűzeset romjainak eltakarítása, rengetegen segítenek a családnak

Egy hete égett porig a tiszaszigeti Johan család háza, mint az egyik, szerkesztőségünket megkereső jóakarójuktól megtudtuk, szombat reggel elkezdik a romok eltakarítását, a jövő héten pedig már a ház újratervezése is elkezdődhet. A szerencsétlenül járt tiszaszigeti családért az egész falu összefogott, sőt,

  • az ország több pontjáról is kaptak adományokat,
  • a szegedi SZ-PLAST Ablak nyílászárókat ajánlott fel az új házhoz,
  • egy tüzép pedig beszerzési áron adja nekik az építőanyagokat.

HÚSZ PERC ALATT VÁLT A LÁNGOK MARTALÉKÁVÁ EGY ÉLET MUNKÁJA

Egy élet munkája vált a lángok martalékává mindössze 20 perc leforgása alatt, amikor kedd este, eddig ismeretlen okokból kigyulladt, majd porig égett a tiszaszigeti Johan család háza.

@szeged365

Nagy volt a baj Tiszaszigeten: teljes terjedelmében égett egy családi ház, gázpalack robbant!

♬ eredeti hang – Szeged365

Zsolt, a helyi iskola tanára és Zsuzsi, a Puha Mancsok-Segítő Állatok és Természet Alapítvány tagja, még magukhoz sem tértek az első sokkhatásból, de a település lakói máris egy emberként melléjük álltak: otthont nyújtottak nekik és fiuknak, három kutyájuknak és öt lovuknak, valamint azonnal gyűjtésbe kezdtek, hiszen a család minden tulajdona egy szempillantás alatt hamuvá lett.

Amikor lángra lobbant a ház, a házaspár éppen nem tartózkodott otthon, csupán Zsuzsi édesanyja volt az épületben. Az ő lélekjelenlétének köszönhetően a család állatainak, öt lovuknak és három kutyájuknak, – akik közül az egyik Masni, Zsuzsi terápiás kutyája -, nem esett baja, mind épségben kijutottak az egyre inkább elhatalmasodó lángokból.

A párral a tűzeset utáni délelőtt készítettek helyszíni interjút Fülöp Tímea és Magyar Andor kollégáink:

GYŰJTÉS INDULT, RENGETEGEN SEGÍTENEK

Zsolt és Zsuzsi elmondták, mindig is nagyon szerettek Tiszaszigeten élni, szerették a házukat is, és a történtek ellenére fel sem merült bennük, hogy máshova költözzenek, itt képzelik el a jövőjüket és céljuk, hogy újra felépítsék házukat, megteremtsék otthonukat. Ferenczi Ferenc, a település polgármestere gyűjtést indított, a felajánlásokat az alábbi számlaszámra várja a bajba jutott család:

  • Név: Johan Zsuzsanna
  • Bankszámlaszám: 12067008-01310432-00100001 Raiffeisen Bank
  • Közlemény: adomány a tűzkár enyhítésére

Amennyiben valaki egyéb adományokkal (pl. ruha, élelmiszer, kutya eledel stb.) kívánja segíteni őket, a település első embere szerint a Szociális Szolgáltató Központba bármikor adhatják le azt, információ a 06-70-408-6684 és a 06-30-884-3212 számokon kérhető.

A civilek mellett a Szeged környéki vállalkozások is megmozdultak, elsőként az SZ-PLAST Ablak jelezte, hogy nyílászárókkal segítené az újraépítést, ezt követően egy tüzép is csatlakozott a jótékonysághoz:

FRISS HÍREK ÉRKEZTEK: SZOMBATON INDUL A ROMOK ELTAKARÍTÁSA, KALÁKÁBAN VÉGZIK MAJD A MUNKÁT A TISZASZIGETIEK

Szerda reggel e-mailt kaptunk egy névtelensége megtartását kérő tiszaszigeti férfitől, aki újabb fejleményekről számolt be. Mint írta, Johan Zsolt családfő tagja egy helyi civil szervezetnek, amely nem szervezett külön gyűjtést a család részére, hanem azt vállalta, hogy kétkezi fizikai munkával fogja a családot segíteni. A biztosító társaság felmérte kárt, a tűzoltóság befejezte a tűzvizsgálatot így megnyílt a lehetőség a romok eltakarítására, amelyet a civil szervezet tagjai kalákában fognak végezni.

A munkát szombat reggel 8-kor kezdik meg, a Fűzfa és a Május utcák kereszteződésében, ha szeretnél kétkezi munkával segíteni, bátran csatlakozz.

Szerda este az RTL Híradó is foglalkozott a témával, ők arról számoltak be, hogy a jövő héten már meg is tervezhetik az új házat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb