Szegedi Arcok

A tiszaszigeti tűzvész károsultjainak megsegítésére siet a szegedi SZ-PLAST Ablak

Szörnyű tragédia történt kedd este Tiszaszigeten, amikor egy család otthona, annak minden tartozékával a lángok martalékává vált – írja közösségi média posztjában a szegedi SZ-PLAST Ablak, akik azzal folytatják, hogy Szeged és a régió piacvezető ajtó és ablak gyártójaként kötelességüknek érzik segíteni a bajba jutott családon. A cég azzal kereste meg a település polgármesterét, hogy szeretnének nyílászárókat felajánlani a leégett ház újjáépítéséhez, mindezt természetesen díjmentesen.

“Szerda délelőtt felvettük a kapcsolatot Ferenczi Ferenc polgármester úrral és felajánlottuk, hogy nyílászáróink díjmentes felajánlásával járulunk hozzá az újjáépítéshez. Az ügyben hamarosan személyesen fogunk egyeztetni, bízunk benne, hogy mielőbb újra otthonra lelhet a tiszaszigeti család” – zárták soraikat.

PORIG ÉGETT EGY TISZASZIGETI CSALÁD OTTHONA

A kedd esti tűzesetben egy kilencvenkét négyzetméteres lakóépület és egy hatvan négyzetméteres nyitott melléképület égett teljes terjedelmében a Kolozsvári utca és a Fűzfa utca sarkán, Tiszaszigeten. A tűz az épület mellett álló, húsz nagy méretű körbálát is elérte. A szegedi és a makói hivatásos tűzoltók, valamint a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat kiérkezése előtt egy lakó elhagyta a házat, a melléképületből pedig három kutyát és öt lovat mentettek ki. Az esetben személyi sérülés nem történt.

A történéseket az alábbi cikkünkben foglaltuk össze, rengeteg helyszíni, olvasói fotóval és két videóval:

VILLÁMGYORSAN LÉPETT A POLGÁRMESTER

“Egy élet munkája vált pillanatok alatt a lángok martalékává Tiszaszigeten a Fűzfa utcában ma délután. A Johan család háza teljesen leégett, a benne lévő értékek odavesztek, minden amiért eddig dolgoztak azt a tűz felemésztette” – írta posztjában a település polgármestere, Ferenczi Ferenc, aki arra kéri a környéken élőket, hogy pénzadománnyal segítse a családot életük újrakezdésében.

A gyűjtés részleteit azóta a cikkünkben szereplő SZ-PLAST Ablak is megosztotta, a lényeg, hogy az alábbi számlaszámra várják a pénzadományokat a család számára:

  • Név: Johan Zsuzsanna
  • Bankszámlaszám: 12067008-01310432-00100001 Raiffeisen Bank
  • Közlemény: adomány a tűzkár enyhítésére

Amennyiben valaki egyéb adományokkal (pl. ruha, élelmiszer, kutya eledel stb.) kívánja segíteni a családot, a település első embere szerint a Szociális Szolgáltató Központba bármikor adhatják le azt, információ a 06-70-408-6684 és a 06-30-884-3212 számokon kérhető.

EXKLUZÍV SZEGED365 INTERJÚ ZSUZSIVAL ÉS ZSOLTTAL, AKIKNEK 20 PERC ALATT VÁLT HAMUVÁ AZ OTTHONUK

Zsuzsi, a Puha Mancsok-Segítő Állatok és Természet Alapítvány tagja és Zsolt, a helyi iskola tanára még magukhoz sem tértek az első sokkhatásból, de a település lakói máris egy emberként melléjük álltak: otthont nyújtottak nekik és fiuknak, három kutyájuknak és öt lovuknak, valamint azonnal gyűjtésbe kezdtek, hiszen a család minden tulajdona egy szempillantás alatt hamuvá lett.

Fülöp Tímea és Magyar Andor kollégáink rögtön a tragédia után, szerda délután a porig égett ház romjainál találkoztak Zsuzsival és Zsolttal, az alábbiakban az interjút videós és szöveges formában is megtalálod:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb