Mindenmás

Magömlés Szegeden: szotyiban úszik a Kálvária sugárút, két tonna ömlött az útra (frissítve)

“Szotyiban úszik a Kálvária sugárút, több mázsa ömlött az útra” – írta valamivel 12 óra után Laci nevű olvasónk szerkesztőségünknek, majd hozzátette, hogy a madarak már meg is lepték az ingyen ebédet a helyszínen.

Mint kiderült, a Magyar Közút szakemberei már dolgoznak a helyszínen, és próbálják összelapátolni a két tonnányi napraforgómagot. Kisházi Sándor kollégánk a helyszínről tudósított Nektek:

FRISSÍTVE (12:46): 5-10 CENTIMÉTER VASTAGON ÁLL A SZOTYI AZ ÚTON

Meg nem erősített információink szerint csaknem két tonnányi szotyi ömlött a Kálvária sugárútra. A helyszínen lévő kollégánk az ott tartózkodó szakemberektől megtudta, hogy az egyik legdrágább fajta, pontosabban az úgynevezett Iregi csíkos napraforgómag terítette be a sugárutat, ami feltehetőleg egy teherautóról folyhatott le. Gyorsan utánaszimatoltunk annak is, hogy mekkora kárt szenvedhetett a szerencsétlenül járt kamionos. Mint kiderült, az argep.hu szerint a legolcsóbb árat nézve, egy kilogrammnyi Iregi csíkos napraforgó is 700 forintba kerül, vagyis a két tonnányi szétszóródott szotyi ára 1,4 millió forintra rúg ki.

A szotyi egyébként a Renok Fürdőszobaszalontól egészen a Vadaspark régi bejáratáig, 5-10 centiméter vastagon áll az úton, bár az autósok tapostak már nyomsávot maguknak. Köszönjük a Magyar Közút embereinek, akik már dolgoznak a káosz elhárításán, ami a síneknél tart jelenleg!

FRISSÍTVE (17:02): AZ ESTI ÓRÁKBAN VÉGEZNEK A TAKARÍTÁSSAL

Korábban az egyik olvasónk azt jelezte, hogy már végeztek a takarítással, viszont a Magyar Közút szerint csak estére fejezik be a munkálatokat a helyszínen. Az ügy kapcsán megkerestük a vállalat Kommunikációs osztályát, hogy megtudjuk a részleteket. Válaszlevelükben azt írják, hogy: “Társaságunk miután észlelte a nagy mennyiségű kiszóródott napraforgómagot, saját eszközzel soron kívül megkezdte a takarítást, mely jelenleg is folyik. A kiszóródott napraforgómag becsült tömege 2 tonna, emiatt az esti órákban várható a munka befejezése. Az útszennyező személye egyelőre ismeretlen.”

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: blote tieten
'Fel a tetejéhez' gomb