Mindenmás

Drogdílernek hitték, ezért ártatlanul börtönbe zárták Olaszországban a hódmezővásárhelyi modellt

74 napot töltött ártatlanul börtönben Olaszországban a hódmezővásárhelyi fiatal modell, Gila Gréta, miután ártatlanul megvádolták kábítószer-kereskedelemmel. A bíróság most 22200 eurós, azaz 8,7 millió forintos kártérítést ítélt meg Grétának, azonban a lány az átélt borzalmak miatt továbbmegy, a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul ügyvédjével, írta a Bors.

ELŐSZÖR AZT HITTE, HOGY EMBERRABLÓK TÖRTEK RÁ A HOTELSZOBÁJÁBAN

Gila Gréta ígéretes modellkarrier előtt állt, amikor egy olaszországi szállodában, 2019 márciusában letartóztatták drogkereskedelem vádjával. A hódmezővásárhelyi lány azért tartózkodott Rómában, hogy onnan Tokióba induljon tovább egy fotózásra. Szállodai szobájában azonban letartóztatták nemzetközi drogkereskedelem vádjával. Állítása szerint először azt hitte, hogy emberrablók törtek rá a hotelszobájában, mert eszébe sem jutott, hogy bűncselekménnyel vádolják. Néhány órával később már egy börtöncellában ült egy idegen országban, és semmit sem értett abból, ami történt körülötte, olvasható az nlc.hu cikkében.

A HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI LÁNY ÚGY ÉRZI, A LELKI SEBEI SOSEM GYÓGYULNAK BE

Az ellene indult eljárást egy a római reptéren droggal lebukott nő azon állításaira alapozták, hogy az egykori magyar szépségkirálynő a dílere. Hiába bizonygatta Gréta az ártatlanságát, sokáig nem hittek neki, majdnem három hónapig tartották előzetesben, durván bántak vele, s a börtönben töltött idő rémálmai a mai napig kísértik a lányt, aki úgy érzi, a lelki sebei sosem gyógyulnak be.

A LÁNY JOGI KÉPVISELŐJE SZERINT GRÉTA A BIZONYÍTÉK ARRA, HOGY AZ OLASZ JOG NEM MŰKÖDIK TÖKÉLETESEN

“Bár három év is eltelt a történtek óta, még mindig rossz érzéssel tölt el, ha visszagondolok a börtönben töltött napokra. A lelki sebeim sosem gyógyulnak be” – mondta a Borsnak. A lány jogi képviselője, Massimiliano Scaringella közölte, az olasz bíróság kimondta, Gréta semmilyen hibát nem követett el. “Teljesen alaptalanul vonták bele a kábítószerügybe. A kártérítés mértékét a gyakorlatban naponként 250 euróban (93 ezer forint) szokták megállapítani, de az ügyfelem esetében ezt megemelték 300-ra (112 ezer forint) – mondta a jogász, és hozzátette: Gréta példája azt bizonyítja, hogy az olasz jog nem működik tökéletesen, ezért a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulnak.

Forrás: borsonline.hu/nlc.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: important link
'Fel a tetejéhez' gomb