Mindenmás

Már éjféltől beindulhatnak a zivatarok, jöhet jégeső és erős szél is – elsőfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ

Éjjel megvastagszik a felhőzet, ezért több helyen várható zápor, zivatar. A csapadék környezetében megerősödhet a szél is – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. Mint írják, kedden nagyobb, akár 3 centiméteres jégszemek is előfordulhatnak az intenzívebb csapadékgócokban, ezért elsőfokú figyelmeztető jelzést adtak ki az egész országra.

ÉJFÉLTŐL JÖHETNEK A ZIVATAROK

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint az éjféli óráktól előbb északnyugaton, majd a Dunántúl keleti felében és a Duna–Tisza közén is egyre többfelé lehetnek zivatarok, így könnyen megeshet, hogy Szeged sem marad ki a “jóból”. Az előrejelzések szerint napközben már gyengül a csapadék intenzitása, viszont bármikor kipattanhatnak újabb zivatarok, majd a késő délutáni óráktól újabb rendszer közelíti meg az Alpokalját – olvasható az előrejelzésben.

Felhívták a figyelmet, hogy kedden a zivatarok környezetében a szélerősség óránkénti 40-60 kilométeres is lehet, és nagyobb, akár 3 centiméteres jégszemek is előfordulhatnak az intenzívebb csapadékgócokban.

Emiatt az ország egész területére első fokú figyelmeztető jelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb