Mindenmás

Napi pakk: megjött az égi show, esik az eső, dörög az ég Szeged felett

Nem is gondolná az ember, hogy egy keddi nap mennyi mindent tartogathat számára, hiszen amellett, hogy izgalmas égi showműsort hozott a reggel, még a filmes szakma is a Napfény Városára figyel, ugyanis startol a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál Szegeden. Sőt, mindennek tetejébe még az új kormány is megalakul ma. Kortyolj egy jó nagyot a kávédba, mi pedig szállítjuk mellé a legfontosabb napindító infókat, itt a Szeged365 napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK, ÉRDEKESSÉGEK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Eszter, Eliza, Hanna, Mária, Simon, Szimonetta, Szofi, Vanessza és Zsófia nevű olvasónknak! Érdekességeket is hoztunk mára:

  • ma van az európai nemzeti parkok napja. Az EuroParc nevű szövetség a nemzeti parkok és egyéb védett területek célkitűzéseit és jelentőségét kívánta ezzel népszerűsíteni.
  • 203 éve először szelte át gőzhajó az Atlanti-óceánt. A hajó Robert Fulton “Savannah” nevű, 3 árbócos vitorlása volt. 1819. május 24-én indult az amerikai Georgiában lévő Savannah városából, majd 27 nappal később érkezett az angliai Liverpoolba.

ZÁPOROS, DE MELEG IDŐJÁRÁSSAL TÖR RÁNK A KEDD

Keddre virradó éjszaka, és hajnalban is záporok, zivatarok kialakulására számíthatunk. Az előrejelzések szerint napközben felhős-napos lehet az ég, és a délután második felében nyugat felől ismét záporok, zivatarok érkezhetnek az országba. Többfelé élénk, néhol erős lesz a délkeleti szél. A csúcshőmérséklet 24 és 31 fok között alakulhat Szegeden.

MA MEGALAKUL AZ ÚJ KORMÁNY

Kedden hivatalosan is megalakul Magyarország új kormánya. Orbán Viktor miniszterelnök egy rövid beszédben mutatja majd be az ötödik kabinetjét, ezután a miniszterek leteszik az esküjüket. Az ehhez szükséges köztársasági elnöki aláírására sem kell már várni, hiszen Novák Katalin hétfőn megtette ezt, és elrendelte a minisztériumok felsorolásáról szóló törvény kihirdetését.

STARTOL A ZSIGMOND VILMOS FILMFESZTIVÁL

Negyvennyolc alkotás szerepel az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos emlékét őrző, az operatőri munkát fókuszba állító szegedi nemzetközi filmfesztivál kedden kezdődő versenyprogramjában. Az eseménynek az idei évben is Belvárosi Mozi ad otthont Szegeden.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb