Közélet

Ujhelyi István interjú: “szerintem is elfogadhatatlan a mostani, hatodik szankciós EU-csomag!”

Elfogadhatatlan Magyarországnak a mostani szankciós csomag – mondta az MSZP vezetésére bejelentkező szegedi (egyébként jelenleg uniós képviselő) Ujhelyi István a HVG360-nak, aki szerint nem biztos, hogy rossz helyen van Pintérnél az egészségügy. A politikus többek között

  • a szétaprózódott ellenzékről,
  • az uniós szankciókról.
  • az MSZP jövőjéről.
  • és az egészségügy rendbetételéről beszélt, a leginkább viszont az ütött az interjúban, ahogy baloldali karakterként a legutóbbi, sorban már hatodik uniós szankciós csomagról nyilatkozott.

“JÓ LENNE, HA NEM A MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK INNÁK MEG ENNEK A LEVÉT”

“Szerintem is elfogadhatatlan az országnak a mostani, hatodik szankciós csomag. Az unió vagy nem vette figyelembe Magyarország helyzetét, hogy a közeljövőben nem tud leválni az orosz olajról, vagy Orbán miatt döntöttek így” – magyarázta, majd hozzátette, hogy az nem zavarja, hogy a miniszterelnököt sarokba szorítják a tárgyalóasztalnál, de jó lenne, ha nem a magyar állampolgárok innák meg ennek a levét.

NEM LENNE ITT AZ IDEJE, HOGY MEGSZŰNJÖN AZ EGYKORI MSZMP UTÓDPÁRTJA?

A berettyóújfalui születésű, de az egyetemi tanulmányait már Szegeden elvégző, majd 1994–2002 között a Napfény Városában önkormányzati képviselőként dolgozó politikus rögtön, a beszélgetés elején bekapott egy erős kérdést (pedig ugye, a HVG legalább annyira szokott erőseket kérdezni baloldali politikusoktól, mint az Origo a Fidesz-KDNP karaktereitől): a riporter azt firtatta, hogy az MSZP átnevezése helyett, több mint 30 évvel a rendszerváltás után, nem lenne-e itt az ideje annak, hogy megszűnjön az MSZMP utódpártja?

Erre Ujhelyi István azt válaszolta, hogy egy 137 éves szociáldemokrata mozgalom részének tekinti az MSZP-t, amelynek nagy szerepe volt az ország demokratikus átalakulásában. Szerinte az átnevezés felvetésével sikerült meghackelni a médiát, mindenki felkapta rá a fejét, de a lényeg a mély, több évig tartó megújuláson van, aminek a szimbolikus végpontja lesz vagy lehet majd a párt átnevezése.

A beszélgetés során felvetődött az MSZP és a DK viszonya is, erre azt reagálta a politikus, hogy ők a “baloldal politikai közössége”, a Gyurcsány – féle párt viszont inkább egy liberális gyűjtőpárt. A választás során elkövetett bakikról azt nyilatkozta, hogy az ellenzék legsúlyosabb hibája, hogy az elittel kommunikáltak.

A teljes interjút IDE kattintva találod.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb