Mindenmás

Napi pakk: zivatarok, 33 fok, megállási tilalom és háborús veszélyhelyzet

Ismét égzengésre ébredhetünk ma Szegeden, elsőfokú riasztást adott ki az OMSZ zivatarveszély miatt, délutánra azonban már akár 33 fokos melegben is sütkérezhetünk. Megállási tilalom lesz érvényben a Bécsi körúton és a Szentháromság utcán útburkolati jel festés miatt, valamint éjféltől életbe lépett a háborús veszélyhelyzet Magyarországon. Kortyolj bele a kávédba és kezdd a napot velünk, meghoztuk a Napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Orbán, Zsófia, Gergely, György, Márk, Urbán és Márkus nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 283 éve, 1739 óta Orbán napján ünnepeljük a szőlőműveseket, kádárokat és a fagyosszenteket, valamint ő a kocsmárosok patrónusa.
  • 21 éve, 2001 óta Douglas Adams emlékére minden év május 25-én nemzetközi törölköző-napot tartanak szerte a világon.
  • 68 éve, 1954 – ben Vietnamban meghalt Robert Capa, világhírű magyar riportfotós, haditudósító.
Fotó: behir.hu

MA ISMÉT ÉGZENGÉSRE ÉBREDHETÜNK, ELSŐFOKÚ RIASZTÁST ADOTT KI AZ OMSZ ZIVATARVESZÉLY MIATT

Szerdára virradóan ismét égzengésre ébredhetünk Szegeden. Az előrejelzések szerint a dunántúli és középső tájakon számíthatunk elsősorban záporokra, zivatarokra. Az OMSZ szerint a zivatartevékenység az este, és az éjszaka folyamán fokozatosan az ország középső és keleti területére helyeződik át, majd elhagyja az országot. A zivatarokat jégeső (1-3 cm), intenzív csapadékképződés (15-20 mm) és viharos széllökés (60-80 km/h) kísérheti.

MÁTÓL HÁBORÚS VESZÉLYHELYZET VAN MAGYARORSZÁGON

“A kormány az alaptörvényben biztosított jogával élve kihirdeti a háborús veszélyhelyzetet” – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Facebookon közzétett videóban.

MA FELFESTIK AZ ÚJ PARKOLÓSÁVOT A BÉCSI KÖRÚTON ÉS A SZENTHÁROMSÁG UTCÁN, A TILOSBAN PARKOLÓ AUTÓKAT MIND ELSZÁLLÍTJÁK

Május 25-én, azaz szerdán festik fel a parkolósáv útburkolati jeleit a Bécsi körúton, valamint a Szentháromság utcán Szegeden, így reggel 7 és 12 óra között itt megállási tilalom lesz érvényben – tudtuk meg önkormányzati forrásainktól.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Belcampo Anya scandal
'Fel a tetejéhez' gomb