KikapcsVideo365

Újra pezsgett az élet a Széchenyi téren: Jancsó Miklós klasszikusát vetítették a csillagos ég alatt csütörtök este

Alighogy vége a Borfesztiválnak, csütörtök este újra pezsgett az élet a Széchenyi téren, ezúttal a VI. Zsigmond Vilmos Filmfesztivál keretében ingyenes szabadtéri mozizásra invitálta a szegedieket a Belvárosi Mozi. A háromnapos program egy igazi magyar klasszikussal indult, a filmrajongók Jancsó Miklós 1999-ben bemutatott filmszatíráját, a Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten című alkotást nézhették meg a csillagos ég alatt.

Minden ülőhely elkelt a csütörtök este 9 órakor kezdődő vetítésre, voltak nagy nevetések, miközben a filmvásznon Mucsi Zoltán és Scherer Péter által megformált karakterek, mint két burleszk figura testesítették meg a magyarországi rendszerváltás utáni vadkapitalizmus portréját.

A vetítesen kameránkkal mi is ott jártunk és hoztunk is nektek egy kis ízelítőt a Széchenyi téri szabadtéri mozi egyedülálló hangulatáról.

PÉNTEK ÉS SZOMBAT ESTE FOLYTATÓDIK A MOZIÉLMÉNY A SZÉCHENYI TÉREN

A szabadtéri mozizás péntek és szombat este folytatódik, ma Törőcsik Mari, Tóth Ildikó és Törőcsik Franciska főszereplésével az Aurora Borealis – Északi fény című filmdrámát tekintheti meg a nagyérdemű, holnap pedig a Final Cut: Hölgyeim és uraim romantikus filmdráma képsorai peregnek majd a csillagos ég alatt, mindkét nap este 9 órától.

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: blote tieten
'Fel a tetejéhez' gomb