Közélet

Szevasz, határidő: még mindig vannak kint Szegeden választási plakátok

“Kicsit lecsúsztak a határidőről” – írta vasárnap délutáni üzenetében Viktória nevű olvasónk, aki szerint Makkosházán, a Bonifert Domonkos Általános Iskolánál még mindig kint van egy-két választási plakát. A törvény szerint május 3., délután 4-ig kellett (volna) eltüntetni a jelölteket népszerűsítő köztéri reklámeszközöket, a jelek szerint mindez nem jött össze 100%-ig Szegeden.

A beküldött fotókon Bartók Csaba (Fidesz-KDNP, Csongrád-Csanád megye 1-es választókerület) látható, a helyszín a Bonifert Domonkos Általános Iskola.

EZT MONDJA A VÁLASZTÁSI TÖRVÉNY

A választási eljárási törvény szerint a szavazás napjához képest egy hónapon belül, tehát május 3-án 16 óráig kell eltüntetni az eszközöket. A jogszabály szerint a plakátot annak kell eltávolítania, aki elhelyezte vagy akinek érdekében elhelyezték. Szeged város önkormányzata a határidő lejárta után maga is eltávolíthatja a plakátokat, ennek költségét pedig természetesen kiszámlázhatja az illetékeseknek.

Az alábbi Szeged365 videót a fenti dátum előtt pár órával készítettük, ott még bőven volt mit leszedni Szegeden:

EGYIK VÁLASZTÁSBÓL A MÁSIKBA: JÚNIUS 26-ÁN IDŐKÖZI LESZ KISKUNDOROZSMÁN

Nem maradt Szeged választási hajrá nélkül, Mihálffy Béla (Fidesz-KDNP) áprilisi győzelmével megüresedett a kiskundorozsmai képviselői hely, június 26-án a Fidesz-KDNP színeiben induló Ruzsa Roland és a Botka László nevével headline-olt Összefogás Szegedért Egyesület által indított ős-jobbikos “Kokó” avagy Komjáti Zoltán csap majd össze.

A baloldal jelöltje onnan lehet ismerős, hogy 2019-ben pont a leköszönő Mihálffy ellen indult az önkormányzati választáson, akkor alul maradt a versenyben:

Te is láttál kóbor plakátokat Szegeden? Küldd el nekünk az [email protected] vagy Facebook üzenetben!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb