Közélet

Ruzsa vs Komjáti – június 26-án időközi választás lesz Szegeden, megvan mindkét jelölt

Mihálffy Bélából, Kiskundorozsma önkormányzati képviselőjéből hétfőn hivatalosan is országgyűlési képviselő lett, mint pár hete megírtuk, június 26-ra írták ki a megüresedett posztra az időközi választásokat. A Fidesz-KDNP már korábban bejelentette, hogy Ruzsa Rolandot indítja, hétfő óta viszont a Botka László nevével headline-olt Összefogás Szegedért Egyesület jelöltje is megvan, a jobbikos Komjáti Zoltán indul Ruzsa ellen.

Mihálffy Béla április 3-án a Csongrád-Csanád megyei 2-es választókerületben 45,29%-kal nyert, ez számszerűsítve 27 516 voksot jelentett 100%-os feldolgozottság mellett. Mivel két képviselői tisztséget nem tölthet be, így három napja volt lemondani az önkormányzati képviselői mandátumáról, amit ma meg is tett. Az időközi választásokat Kiskundorozsmán június 26-ára, vasárnapra hirdették meg.

A Fidesz-KDNP másfél hete jelentette be, hogy jelöltjük Ruzsa Roland lesz, aki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy családjával 10 éve laknak Kiskundorozsmán, azóta folyamatosan támogatja a városrész rendezvényeit és jótékonysági ügyeit, gyakorlatilag a Mihálffy által megkezdett munkát szeretné folytatni.

Botka László hétfőn a kőbárány-szobornál mutatta be jelöltjüket, a szintén dorozsmai Komjáti Zoltánt (Jobbik), mint mondta, azt szeretné, ha olyan képviselője lenne a városrésznek, akinek az elképzelései egybeesnek a városvezetés fejlesztési programjával. A baloldali Összefogás Szegedért Egyesület jelöltje onnan lehet ismerős, hogy 2019-ben pont a most leköszönő Mihálffy Béla ellen indult az önkormányzati választáson, akkor alul maradt a versenyben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb