Sport

15 judóssal méretteti meg magát a tatamin a Szatymazi SE – szombaton elstartol a IV. Csaba Béla Emlékverseny

Június 4-én, szombaton a Covid miatti két éves kényszerpihenő után újra megrendezésre kerül a IV. Csaba Béla Judo Emlékverseny, a Szatymazi SE szervezésében. A rendezvény során az újszegedi Városi Sporcsarnokban 8 tatamin, 5 országból, 3 korcsoportban, mintegy 400 judós mérheti össze tudását. A versenyről a Szatymazi Sportegyesület edzőjével, Szabó Csabával beszélgettünk.

CSABA BÉLA TETTE LE SZEGEDEN A JUDÓ ALAPKÖVÉT

Az edző elmondta számunkra, 66 évvel ezelőtt, 1956 – ban Csaba Béla alapította Szegeden és Csongrád – Csanád megyében a judót, ő tette le a sportág alapköveit, az ő emlékére már negyedik alkalommal kerül megrendezésre a most szombati esemény.

HÁROM KOROSZTÁLY VERSENYZŐI MÉRKŐZNEK MEG A TATAMIN

Az emlékversenyen az U13-as, U15-ös és az U18-as ifi korosztály méretteti meg magát a tatamin. Az eseményre Magyarországról körülbelül 70-80 klub érkezik, de ukrán sportolók is részt vesznek a versenyen, akik itt edzenek, amíg a hazájukban háború zajlik, valamint szerb és román sportolók is szép számmal képviseltetik magukat. Ahogy Szabó Csaba elmondta, a Szatymazi Sportegyesület pedig 15 versenyzővel indul a viadalon.

A SZATYMAZI SE VERSENYZŐI VALAMENNYIEN ÉREMESÉLYESEK

“A mi sportolóink közül szerintem mindegyik éremesélyes, és nagyon remélem, hogy sok-sok aranyérmet fogunk látni tőlük” – mondta el a Szatymazi SE edzője, majd hozzátette, a klubnak sikerült megkapnia az Ifjúsági B Magyar Bajnokságot, melyet október 8-án rendeznek meg, s aminek kitűnő ugródeszkája lehet a Csaba Béla Judo Emlékverseny.

A VERSENY MINDEN ÉRDEKLŐDŐ SZÁMÁRA NYITOTT

Ahogy Szabó Csaba beszámolt róla, a verseny nyitott, bárkit, aki érdeklődik a judo iránt és szeretne szurkolni a versenyzőknek szeretettel várják a rendezvényre, ahol 9 órától kezdődik a mérlegelés, 11 órakor kerül sor a hivatalos megnyitóra, majd egészen este 8-8:30-ig tart a verseny.

SZEGED365 PODCASTINTERJÚ SZABÓ CSABA, EDZŐVEL

Hallgasd meg teljes beszélgetésünket Szabó Csaba edzővel, melyből még többet megtudhatsz a szombaton induló viadalról.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb