Mindenmás

Napi pakk: zivatarokkal és 30 fokkal robban be a hétvége Szegeden, Basshunterrel folytatódik a Deja Vu Fesztivál

Esős napra van kilátásunk ma Szegeden, a hőmérséklet viszont elérheti a 30 fokot is, így nem fogunk fázni a Deja Vu Fesztiválon, ahol a második estén Korda György és Balázs Klári, Lou Bega, Las Ketchup és Basshunter garantálják a fergeteges hangulatot. Készítsd be a reggeli kávéd, meghoztuk a Napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Bulcsú, Tormás, Fatime, Ferenc és Szvetlána nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 102 éve, 1920 – ban aláírták a trianoni békeszerződést, melynek értelmében Magyarország elvesztette területének kétharmad részét.
  • 126 éve, 1896 – ban először tesztelte sikeresen Henry Ford új járművét Detroit utcáin.
  • 50 éve, 1972 – ben Budapesten megszületett Kolonics György kétszeres olimpiai és tizenötszörös világbajnok magyar kenus. 2008-ban, 36 évesen, edzés közben érte a halál, amikor az ötödik olimpiájára készült.
Fotó: sportagvalaszto.hu

ZIVATAROK ÉS 30 FOK JÖHET MA

Szombatra virradóra már többfelé várható eső, zápor és zivatar. Az előrejelzések szerint helyenként kiadósabb mennyiségű csapadék hullhat le. Napközben nyugat felől felszakadozik a felhőzet, de keleten még délután is kialakulhat egy-egy zivatar, így várhatóan csapadékos lesz a napunk Szegeden. A szél több helyen élénk, zivatarok idején erős, viharos lesz.

MA ELSARTOL A IV. CSABA BÉLA EMLÉKVERSENY

Június 4-én, szombaton a Covid miatti két éves kényszerpihenő után újra megrendezésre kerül a IV. Csaba Béla Judo Emlékverseny, a Szatymazi SE szervezésében. A rendezvény során az újszegedi Városi Sporcsarnokban 8 tatamin, 5 országból, 3 korcsoportban, mintegy 400 judós mérheti össze tudását. A versenyről a Szatymazi Sportegyesület edzőjével, Szabó Csabával beszélgettünk.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb