Közélet

“Laci, ne legyél demagóg!” – újabb részlet jelent meg Botka László Partizán-interjújából

Az ellenzéki pártok elfelejtettek politizálni – véli Botka László, aki a választások után elsőként a Partizánnak nyilatkozott nemcsak a mostani kampány tévedéseiről, de arról is, milyen ellenerőkkel kellett szembenéznie 2017-ben, amikor baloldali programot “próbált adni” az ellenzéknek. A hétfő délután 6-kor megjelenő interjúból újabb részlet jelent meg, amiből úgy tűnik, mintha annak idején egyetlen este alatt döntöttek volna az egyik legfontosabb, a magyar társadalom jelentős részét érintő dologról.

“Éppen az országjárásomon voltam, amikor a Fizessenek a gazdagok, tegyünk igazságot program keretében elkezdtem konkrétumokat bejelenteni” – idézte fel a 2017-es miniszterelnök-jelölti kampánya során történteket Gulyás Mártonnak Szeged polgármestere, mint mondta, az egyik ilyen konkrétum a nettó 100 ezres minimálbér ígérete volt (akkoriban 60-70 ezer volt a nettó minimálbér). Éppen Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe tartott autóval, amikor másfél óra leforgása alatt négy közismert közgazdász is felhívta:

“”Laci, ne legyél demagóg!”

“Mi tegnap este leültünk, számolgattunk, ez a 100 ezres minimálbér demagógia, a nemzetgazdaság 86 ezer 420 forintnál többet nem bír el, mert tönkremegyünk” – mondták neki. Hogy a beszélgetés, amelynek alapján egy kicsit úgy tűnt, mintha egyetlen este alatt döntöttek volna az akkori programjuk egyik legfontosabb eleméről, hogyan folytatódott, az délután 6-kor derül ki a Partizán csatornáján.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb