Mindenmás

Szakembör rovatunk bemutatja: hetekkel ezelőtt kiesett a szegedi sürgősségi mosdójának az ajtaja, még mindig egy fehér lepedő lóg helyette

“Kis túlzással a nyílt folyosón kénytelenek folyóügyeiket intézni azok a mozgásukban korlátozottak, akik a szegedi sürgősségi betegellátó osztályon (SBO) várnak ellátásra. A mosdónak, ahol a vécé is található, ugyanis nincs ajtaja, azt egy fehér kórházi lepedővel sikerült pótolni” – számolt be a Magyar Hangnak az egyik olvasó, aki fotókat is mellékelt a helyszínről, amelyek a lap állításai szerint június 5-én, azaz tegnap készültek.

Mint írják, az SBO-n a fent említett mosdó közvetlenül az üvegajtó-bejárat mellett, balra található. Az ajtót helyettesítő lepedő pedig nem takar kellőképp, így az aulából is jó belátás nyílik a kórházi illemhelyre, aminek a zavartalan használatára valószínűleg nagy szükség lenne, a váróban ugyanis zömében tolószékes betegek várakoznak ellátásra, hosszú órákon át. 

HETEKKEL EZELŐTT SZAKADT KI AZ AJTÓ

A portál egyébként ellátogatott a helyszínre meggyőződni arról, hogy a helyzet valós-e. Mint írják, a plexifal mögött ülő ápolók arról számoltak be Nekik, hogy az ajtó hetekkel korábban egyszerűen kiszakadt a helyéről, egyik kollégájukra kis híján rádőlt. Az osztály munkatársai ugyanakkor azt is elmondták, hogy a mozgáskorlátozottak használhatnak másik mosdót is, az ajtó nélküli illemhelyet pedig a személyzet használja. Megkeresték a Szegedi Tudományegyetem sajtóosztályát is az említett ügyben, akik egyelőre még nem adtak tájékoztatást a portálnak.

Fotók és forrás: Magyar Hang.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb