Mindenmás

Megtalálták a Balatonban eltűnt fiúk holttestét

Mindkét Balatonban eltűnt fiatal holttestét megtalálta a rendőrség – értesült az Index. A két fiatalt vasárnap óta keresték a tóban, a 17 és egy 18 éves bódvalenkei fiúk Balatonaliga partjaitól 300-350 méterre merültek el szombat este.

Szombaton 19 óra 38 perckor érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy egy 17 és egy 18 éves bódvalenkei fiú eltűnt a vízben. Harmadik társukkal együtt indultak be úszni a Balatonba, és már kifelé tartottak egy szörfdeszkába kapaszkodva, amikor ketten elmerültek.

A harmadik fiatalnak egy csónakos segített partra jutni, miután meghallotta a segélykiáltásait.

A NYÍLT VÍZEN TALÁLTÁK MEG AZ ELSŐ HOLTTESTET, ALIGÁNÁL

Az egyik fiú holttestét most találták meg Aligánál, a nyílt vízen. A testet reggel kilenc óra előtt emelték ki a vízből. Orbán Zoltán, a Somogy megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az Indexnek azt mondta, reggel érkezett egy bejelentés egy horgásztól, hogy lát egy holttestet lebegni a víz felszínén.

“Oda siettünk, és kivittük a holttestet, az azonosítása jelenleg is folyamatban van” – mondta a lap megkeresésére Orbán Zoltán.

Mint elmondta, kicsivel később kollégái a másik fiú holttestét is megtalálták.

HAT SZEGEDIT KELLETT KIMENTENI VASÁRNAP A BALATONBÓL

Vasárnap összesen hét személyt kellett kimenteni a Balatonból, ebből hatan szegediek voltak. A rendőrség hétfői közleményében azt írta, hogy a vízi rendőrök 17 órakor Siófokon a parttól több száz méterre észlelték, hogy a megélénkült szélben egy vízibicikliről integetve segítséget kérnek. A helyszínre siettek, ahol a hat szegedi fiatal a rendőröknek elmondta, hogy segítség nélkül már nem tudtak volna önerejükből visszajutni a partra. A rendőrök a szolgálati kisgéphajóval a vízibiciklit vontára tették, majd utasaival együtt a partközelbe vontatták.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb