Mindenmás

Vasárnap összesen hét személyt kellett kimenteni a Balatonból, ebből hatan szegediek voltak

Vasárnap összesen hét személyt mentettek ki a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai a tóból. Mint kiderült, ebből hatan szegediek voltak, és éppen vízibicikliztek Siófoknál.

A rendőrség hétfői közleményében azt írja, hogy a vízi rendőrök 17 órakor Siófokon a parttól több száz méterre észlelték, hogy a megélénkült szélben egy vízibicikliről integetve segítséget kérnek. A helyszínre siettek, ahol a hat szegedi fiatal a rendőröknek elmondta, hogy segítség nélkül már nem tudtak volna önerejükből visszajutni a partra. A rendőrök a szolgálati kisgéphajóval a vízibiciklit vontára tették, majd utasaival együtt a partközelbe vontatták.

EGY MOTORCSÓNAKOST IS KI KELLETT MENTENI

A beszámoló szerint nem sokkal később, 19 óra 15 perckor bejelentést kaptak, hogy Badacsony és Fonyód között egy műszaki hibás motorcsónak magatehetetlenül sodródik. A rendőrök a kishajót vontára tették, majd a fonyódi kikötőben biztonságba helyezték. A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy amennyiben valaki a Balaton vízfelületén bajba kerül vagy bajba jutott személyt, személyeket lát, az tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon.

A HÉTVÉGÉN TRAGÉDIA IS TÖTÉNT A BALATONON

Két fiatalt keres nagyerőkkel a balatoni vízirendészet és a vízimentők. A balatonaligai parttól tűntek el a vízben szombat este. A fiatalok 17 és 18 évesek voltak és az információk szerint bódvalenkei lakosok. A harmadik társuk megmenekült.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb