Blog

Szeged365 retro: a nap, amikor megszűnt a Klauzál téri (!) parkolás

Egy egészen zseniális fotót töltöttek fel a napokban a Szegedi Emlékkereső csoportba, a dátum a parkoló autókból és a feliratokból ítélve valamikor a 80-as évek eleje lehet, a helyszín pedig a Klauzál tér, a virágkorát élő Virág Cukrászdával és az akkor még Délmagyarországi Áramszolgáltató Vállalat néven futó közmű-cég székházával. A B. Zoltán által felrakott fotón a tömény nosztalgia-faktor mellett azért van egy elég szembeötlő furcsaság is… kitaláljátok, mi az?

Rendben, vegyük úgy, hogy szabad a gazda: autók parkoltak a Klauzál tér Virág Cukrászda és Kárász utca közötti szakaszán.

Kevesen emlékeznek már rá, de mindez 1995-ig teljesen normális dolognak számított. Akkoriban a parkolási díjszabás is más volt, az 1990-es díjemelés után is mindössze 10 Ft volt egy óra ácsorgás Szegeden, a Széchenyi, a Klauzál, a Dugonics, a Bartók és az Árpád terekre alkalmazott kiemelt tarifa is csak 20 forint volt óránként.

Mai fejjel egészen eszelősen hangzik, de tényleg így volt: 1995. július 1-ig a Klauzál téren is lehetett parkolni, naponta átlagban 100-150 autós élt a lehetőséggel, bár, korabeli beszámolók szerint olyanok is szép számmal akadtak, akik a különféle, belvárosi udvarokba rakták be a négykerekűiket.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb