Mindenmás

Új nap, új felfestések Szegeden: összekötötték a Petőfi Sándor sugárút bicikliútját a kétirányúsított keresztutcákkal

A Felső Tisza-part után összeköttetést teremtettek a Petőfi Sándor sugárút bicikliútja, és a kétirányúsított keresztutcák között Szegeden. Kétirányú lett a Nemestakács utca körúton belüli szakasza is, így Móraváros felé könnyebb lesz eljutni bringával – írja szerda esti posztjában a CM365 – Magyar Kerékpárosklub Szeged.

Mint kiemelték, most már kerékpáros nyomok jelzik a keresztirányú forgalmat, ami főleg azért fontos, hogy az autósok ne parkoljanak az új útkereszteződésbe, valamint fontos változás az is, hogy a Nemestakács utcán keresztül a körút kihagyásával érhető el ezentúl Móraváros.

A posztban egyébként azt is írják, hogy Petőfi Sándor sugárút és a Bécsi körút kereszteződésben is történnek változások, de erről majd később adnak tájékoztatást.

FELFESTETTÉK AZ ÚJ KERÉKPÁRSÁVOKAT A FELSŐ TISZA-PARTON IS

Fölfestették a kerékpársávokat és nyomokat a Felső Tisza-parton is. Erről szintén a CM365, avagy a Magyar Kerékpárosklub szegedi szervezete írt, akik az utóbbi hetek fontosabb bringás felfestéseit gyűjtötték egy csokorba Szegedről. Bár a szegedi autósok rengeteget kritizálják az említett szakaszt, a kétkerekű blog egyenesen azt írja, hogy “ilyenkor örülhetünk tényleg, hogy Szegeden élünk.”

Fotók és forrás: CM365

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb