Mindenmás

Továbbra is életveszélyes a buszban felejtett négyéves kislány állapota – elbújhatott, ezért nem vették észre

Továbbra is életveszélyes a buszban felejtett négyéves kislány állapota – közölte csütörtökön a Debreceni Egyetem sajtószolgálata az MTI érdeklődésére. Közleményük szerint a beteget az egyetem gyermekgyógyászati klinikájának intenzív osztályán kezelik, állapota súlyos, életveszélyes. Az esettel kapcsolatban az is kiderült, hogy a gyerek elbújhatott, ezért nem vehették észre, hogy nem szállt le.

Szerdán írtuk meg, hogy életveszélyes állapotban vittek kórházba egy négyéves kislányt, akit egy gyermekeket szállító kisbuszban felejtettek kedd reggel Tomajmonostorán és csak délután találtak rá. Kardos József, az Országos Mentőszolgálat Jász-Nagykun-Szolnok megyei vezető mentőtisztje az MTI-nek akkor megerősítette: a mentők a kislányt életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel vitték kórházba, Debrecenbe.

A megyei rendőr-főkapitányság az MTI-vel azt is közölte, hogy még aznap eljárást indítottak a Karcagi Rendőrkapitányságon foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt, és egy ötvenhat éves kunhegyesi lakost hallgattak ki gyanúsítottként.

ELBÚJHATOTT A KISLÁNY, AZÉRT NEM VEHETTÉK ÉSZRE

A Tények azt írja, hogy a tomajmonostori óvodához kedden reggel fél 8-kor érkezett meg a busz, azonban senki nem vette észre, hogy a kislány nem szállt le. Úgy tudni, a gyerek elbújt, ezért maradt fenn, a sofőr pedig nem ellenőrizhette a buszt. A hatalmas hőségben azonban teljesen kiszáradhatott a kislány, mivel csak délután 3 órakor találtak rá. A helyiek szerint felháborító, hogy nem vigyáztak a gyerekre. “Ilyen nincs, hogy ott felejtünk egy kisgyereket a buszon” – adott hangot véleményének a riportban egy helyi férfi. A kisbusz sofőrjét egyébként több környékbeli is ismeri, mindenki szereti. “Nagyon pontos, precíz” sofőrnek ismerik. A portál információi szerint a gyermek többször kimaradt az óvodából, ezért nem gyanakodott az óvónő, amikor kedden reggel nem érkezett meg.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb